Yönetici ve öğretmenlere Diğer okul ve kurumlarda ders görevi verilmesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Mart 2007 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün Ek ders ücreti konulu 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 nolu Genelgesinin Genelgesinin 18. maddesi gereğince;

"18- Kararın 26'ncı maddesinde, "Diğer okul ve kurumlarda ders görevi
MADDE 26- (1) Bu Karar kapsamında bulunan yönetici ve öğretmenlere, aslî görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı ders görevlerini tamamlamak kaydıyla; Bakanlığa bağlı okul ve kurumlarda, diğer kurumlara bağlı okullar ile yüksek öğretim kurumlarında, ücretleri görev aldıkları okul veya kurumca ödenmek üzere ek ders görevi verilebilir. Ancak, bu tür görevlendirmelerde verilecek ek ders görevi, kendi okullarında veya dengi okullarda haftada aylık ve ücret karşılığı okuttukları ek ders saati sayısı toplamını dolduranlar bakımından haftada 10 saati geçemez.

(2) Bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen yönetici ve öğretmenlere, bu Kararın 7, 8 ve 9 uncu maddelerine göre verilen ek ders görevleri istisnadır."
Hükümleriyle diğer okul ve kurumlarda ders görevi verilmesi düzenlenmiştir. Bu maddeye göre ders görevi alacak yönetici ve öğretmenlerin, öncelikle aslî görevlerinin gereğini tam olarak yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu nedenle, ilgili mevzuatında kendileri için öngörülen çalışma saatleri içerisinde bu madde kapsamında diğer kurumlarda ek ders görevi alınması mümkün olmadığı gibi, normal çalışma saatleri dışında kendisiyle ilgili yapılmış bulunan herhangi bir çalışma programı olanlar bakımından bu saatler içinde görev alınabilmesi de mümkün değildir. Ayrıca, bu madde kapsamında alınacak ek ders görevlerinde, ek ders görevi alınacak kurumların özel mevzuatında belirlenmiş bulunan sınırlamaların da göz önünde bulundurulması gerekmektedir."
Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, 13 Mart 2007 tarih ve 52323 sayılı yazıları gereğince, resmi okullarda görevli öğretmenlerin özel okullarda öğretmen olabilmesine ilişkin hususları açıklığa kavuşturulmuştur. Yazının ilgili bölümü şu şekildedir:
"2- Resmi okullarda görevli öğretmenler asıl görevlerini aksatmamak ve aylık karşılığı okutmakla yükümlü olduğu haftalık ders saati sayısını doldurmak kaydı ve çalıştıkları kurumların izni ile aylık karşılığı okutmakla yükümlü bulunduğu haftalık ders saati sayısının yarısı kadar sadece özel okullarda ders saati ücretli görev alabileceklerdir. Bu öğretmenlerin aylık ve ders ücreti karşılığı toplam ders saati sayısı haftada otuz saati geçmeyecektir. "
Genelgede geçen özel okul ifadesi ise 14.02.207 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 5580 sayılı Kanunda yer almaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber