Diyanet Vaizleri, nakil için 4 aydır bekliyor

Diyanet İşleri Başkanlığında çalışan vaizler, nakil başvurularının sonuçlanması için 4 aydır bekliyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ağustos 2017 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet Vaizleri, nakil için 4 aydır bekliyor

Vaizler, Diyanet işleri Başkanlığına 1 Mart ila 31 Mart tarihleri arasında nakil başvurularını yapmıştı . Üç yıl asgari hizmet sürelerini 3. ve 4. Sınıf il/ilçelerde sabır ve azimle tamamlayan vaizlerin eş durumu ve her türlü mazeret talepleri bu zamana kadar yapılmamıştır.

Ramazan Bayramının ardından açıklanması beklenen nakil sonuçları, Kurban bayramına yaklaşmamıza rağmen hala sonuçlanamamıştır. Bunda, Ramazan yoğunluğu ve Başkanlıktaki görev değişimlerinin etkili olduğu düşünülüyor.

Ancak Vaizlerin nakillerinin geciktirilmesi gerek diğer kurumlarda nakillerin yapılmış olması sebebiyle kurumlar arası koordine eksikliğini doğurmuş ve gerekse de TEOG, LYS sınavlarının tercih aşamasına geçilmesi ve yeni eğitim öğretim döneminin çok yakın olması sebebiyle telafisi zor mağduriyetlere yol açacağı kaçınılmaz görünmektedir.

Ayrıca eşi farklı kurumda memur olan vaizlerin eşlerinin de bu atama sonucu mazeret tercihi yapacağı dikkate alınacak olursa kurban bayramından önce nakillerin açıklanması gerekmektedir.

Vaizlerin Başkanlıktan beklentisi; zaman çok daraldığı için, daha yeni mağduriyetler oluşmadan vaizlerin tayinlerinin ve nakillerinin son gün olan 31 Ağustos 2017 tarihine bırakılmadan, en kısa sürede açıklanmasıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber