Kamuda, 'kaht-ı rical' durumu yaşanıyor!

Kamu'daki uzayan yer değiştirmeler, açıklanamayan sınav ve tercih sonuçları bir kaht-ı rical durumu yani ehil adam eksikliği yaşandığını gösteriyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Ağustos 2017 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamuda, 'kaht-ı rical' durumu yaşanıyor!

Özellikte son 3 yıldır bir çok kamu kurumunun hem yer değiştirme süreçlerinde hem işe alım süreçlerinde çok uzun gecikmeler yaşanıyor.

Hangi kuruma bakılsa 2 aydan önce sonuç açıklayan yok. Bazı kurumlarda bu süre 1 yılı buluyor.

Bu noktada Milli Eğitim Bakanlığının hakkını yememek gerekiyor. Bakanlık mülakat işlemlerinde yoğun olarak eleştirilse de hem öğretmen alımlarında hem de yer değiştirmelerde, yıllık düzenli süreçleri yürütmekte ve sonuçları vaktinden önce açıklamaktadır.

Ancak MEB dışındaki diğer tüm bakanlıklarda sorun yaşanıyor.

Yaşadığımız bu sorunlar, Devlet kadrolarında bir kaht-ı rical durumu yaşandığını gösteriyor. Yani halk diliyle ifade edecek olursak adam yokluğu sorunu var. Bu siyasette de var, bürokraside de...

Aylardır gündemleştirmemize rağmen bir yetkili çıkıp da, internet üzerinden alınan ve başka bir onaya tabi olmayan tercih sonuçlarının neden 15 gün gibi bir sürede açıklandığının hesabını sormamaktadır.

Bürokrasi zaten hesap vermemektedir. Siyasetçinin ise umurunda olmamaktadır.

Yaşadığımız bu kaht-ı rical durumunun etkilerini sadece şuan Devlete yöneten siyasi iktidar değil tüm halk ilerleyen zamanda yaşayacaktır.

Bu nedenle, yetkili organların bürokrasiden hesap sorması gerekmektedir. Sorun siyasette ise, bürokrasi ile siyaset arasındaki ilişkinin değiştirilmesi için tedbir alınmalıdır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber