İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İntihar olaylarında psikologlar, uzlaşmacı olarak görevlendirilebilir mi?

Kayseri İdare Mahkemesi, Danıştay kararı üzerine, psikologların intihar olaylarında uzlaştırmacı olarak görevlendirilmesini öngören Genelgenin hukuka uygun olduğuna karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 15 Eylül 2017 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İntihar olaylarında psikologlar, uzlaşmacı olarak görevlendirilebilir mi?

Emniyet Genel Müdürlüğü, intihar olaylarının yaşandığı sırada, intihara teşebbüs eden polislerin yanı sıra, insan psikolojisi alanında uzman personelin de görevlendirilmesinin, intihar olaylarının kısa zamanda ve kamu düzenini en az etkileyecek şekilde sonuçlanmasını sağlayacağını belirtmiş ve Sağlık Bakanlığından görevlendirilme listelerinin düzenlenmesini istemiştir.

Resmi yazı illere gitmiş ve Valilikler eski adıyla kamu hastaneleri genel sekreterliklerinden 24 saat esasına göre personel görev listeleri oluşturulmasını talep etmiştir.

Oluşturulan görev listeleri sonrasında, bir intihar vakası yaşanması durumunda kolluk kuvvetleri, ismi görevlendirme listesinde yer alan psikoloğu olay yerine çağırmaktadır.

2014 yılında Kayseri'de bir psikolog, Emniyet Genel Müdürlüğü Genelgesinin iptali için dava açmıştır. İdare mahkemesi, psikolog lehine karar vermiş ancak Danıştay kararı bozmuştur. Bozma kararı sonrasında mahkeme Emniyet Genel Müdürlüğü Genelgesinin iptali istemini reddetmiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber