Bir Küçük Hata Nelere Mal Oluyor!

Hem 2002 hem de 2003 yılında yapılan KPSS-Öğretmenlik sınavlarında, sınava mezun olarak girilmesi gerektiği yönünde ÖSYM kılavuzlarına açıklayıcı bilgi yer almamıştır. Kılavuzlarda belirtilen "mezun olmayanların, sınav sonuçlarının iki yıl geçerli olduğu hususunu göz önüne alarak sınava girmesi" gerektiği yönündeki açıklayıcı bilgi nedeniyle de bir kısım öğretmen adayları örneğin 2002 KPSS-Öğretmenlik sınavına 3. sınıf öğrencisi olarak girmiş, iyi bir puan aldığı için de 2003 KPSS-Öğretmenlik sınavına girmemiştir. Ancak Bakanlık, yerleştirmeler esnasında sınava mezun değilken girenlerin başvurularını kabul etmemiştir. Ne yazıkki, bu türden açıklamalar sınavdan sonra istendiği için bazı adaylar mağdur olmuştur.

Haber Giriş : 31 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu konuda hakkını dava yolu ile arayanlar mutlaka olmuştur. Ancak, bu tür durumların oluşmaması için Bakanlık personelinin biraz daha dikkatli olması ve sınav esnasında istenmeyen şartları yerleştirme sırasında talep etmemesi gerekmektedir.

Burada bir diğer uyarı da özellikle öğretmenlik kadrolarına atanacaklara ilişkindir. 2004 KPSS Kılavuzunda Bakanlık geçen yıllarda yaptığı hatayı tekrarlamamış ve bu konuda özel bir açıklama yapmıştır. Buna göre öğretmenlik kadrolarına atanabilmek için sınava mezun olarak girilmesi gerekmektedir. Mezun olmayanların sınav sonuçları 2005 yılı öğretmenlik atamalarında dikkate alınmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber