Memlekette yıllık izinde iken, hastalanıp rapor alırsam, hangi halde aldığım rapor geçerli olmaz?

Devlet memuru, memuriyet mahalli dışında iken ancak acilden rapor alması halinde, alacağı hastalık raporu hastalık iznine çevrilir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Ekim 2017 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Memlekette yıllık izinde iken, hastalanıp rapor alırsam, hangi halde aldığım rapor geçerli olmaz?

SORU: İyi çalışmalar ben bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Yıllık izni mi alıp 5 gün memleketime geldim. İznim cuma günü bitti ben de Pazar günü yola çıkmayı planlıyorum ama cumartesi günü rahatsızlanıp poliklinikten 7 gün rapor aldım, bu rapor hastalık iznine çevrilir mi? Teşekkürler kolay gelsin.

CEVAP: 657 sayılı Kanunun 105 inci maddesinin altıncı fıkrasına istinaden hazırlanarak 22/8/2011 tarihli ve 2011/2226 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen ve 29/10/2011 tarihli ve 28099 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Devlet Memurlarına Verilecek Hastalık Raporları ile Hastalık ve Refakat İznine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 7 nci maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki gibidir.

"Hastalık izni verilebilmesi için hastalık raporlarının, geçici görev ve kanuni izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar hariç, memuriyet mahallindeki veya hastanın sevkinin yapıldığı sağlık hizmeti sunucularından alınması zorunludur."

Devlet Personel Başkanlığının "Hafta sonu tatili ve bayramlarda memuriyet mahalli dışına çıkan Devlet memurlarının rahatsızlanarak hastalık raporu alması halinde söz konusu raporların hastalık iznine çevrilip çevrilmeyeceği hakkındaki" 19/03/012 tarihli ve 4586 sayılı görüşü aşağıdaki şekildedir.

"Yönetmelikte belirtilen istisnalar saklı kalmak üzere hafta sonu tatili, ulusal, resmi ve dini bayram günleri ile genel tatil günlerinde memuriyet mahalli dışına çıkan Devlet memurlarının memuriyet mahalli dışındaki;

- Resmi sağlık hizmeti sunucularından almış oldukları hastalık raporlarının ancak acil servisleri tarafından düzenlenebilecek olması sebebiyle söz konusu raporların hastalık iznine çevrilmesi gerektiği,

- Özel sağlık hizmeti sunucularından almış oldukları hastalık raporlarının ise acil servislerce düzenlenmiş olması halinde hastalık iznine çevrilmesi gerektiği, acil servisler dışında düzenlenen hastalık raporlarının hastalık iznine çevrilemeyeceği, mütalaa edilmektedir"

Sonuç olarak; yıllık izniniz Cuma günü itibariyle sona erdiğinden, poliklinikten aldığınız 7 günlük rapor hafta sonu tatilinde, memuriyet mahalli dışında alındığından hastalık iznine çevrilmesi mümkün değildir. Raporuın acilden alınması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber