Orta Vadeli programda memurları ilgilendiren maddeler

2018-2020 yılları arasını kapsayan orta vadeli program Resmi Gazetede yayımlandı. Memurları ilgilendiren maddeleri birarada yayımlıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Eylül 2017 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orta Vadeli programda memurları ilgilendiren maddeler

2018-2020 yılları arasını kapsayan orta vadeli program, 27 Eylül 2017 tarihli mükerrer Resmi Gazetede yayımlandı. Tıklayınız.

Program, 2006 yılından bu yana yayımlanan Orta Vadeli programlardan daha farklı bir içeriğe sahip gibi görünmektedir.

TODAİE HER YIL KAMU PERSONELİ YETİŞTİRECEK

Örneğin, programda yer verilen maddelerden birisi şu şekildedir:

"TODAİE, pratik eğitimler vererek kamuya personel yetiştiren, yetişmiş personelin bilgilerini güncelleyen bir kamu personeli yetiştirme merkezi olarak yeniden yapılandırılacak ve Bakanlıkların ihtiyaçları doğrultusunda her yıl Kamu Personeli Yetiştirme Programları gerçekleştirmesi sağlanacaktır."

Bu madde, TODAİE'nin 2018-2020 yılları arasında kritik bir görev icra edeceğini göstermektedir. Eğer kamuya daha kaliteli yönetici atanması hedefleniyorsa, TODAİE eğitimlerini tamamlayan personelin üst düzey görevlere atanması gibi yeni bir sistem geçilebilir. Orta Vadeli programda yer alan bu hedefin nasıl gerçekleşeceğini zaman içinde göreceğiz.

EMEKLİ VEYA İSTİFA ETMİŞ MEMURLARIN TECRÜBELERİNDEN YARARLANACAK

Programda yer alan dikkat çekici bir diğer madde şu şekildedir:

"Kamudan ve özel sektörden emekli veya görevden ayrılmış liyakat sahibi üst düzey veya uzman personeli devletin çeşitli program, proje ve misyonlarında gönüllü veya ücretli çalıştırabilecek esnek bir istihdam mekanizması oluşturulacaktır."

bu madde ile kamudan ayrılmış liyakat sahibi kişilerin gönüllü veya ücretli olarak yeniden kamuda esnek istihdam kapsamında görevlendirilebileceği belirtilmektedir. Oldukça önemli bir madde gibi görünmektedir. Ancak bu hedfin nasıl hayata geçirileceğini zaman içinde göreceğiz.

MEVZUAT DEĞİŞİKLİKLERİ İÇİN İNTERNET SİTESİ YAPILACAK

Programda yer alan bir diğer hedef şu şekildedir:

"Mevzuat değişikliklerinin hesap verebilirlik, kamuoyunu bilgilendirme ve katılımcılık boyutlarını güçlendirecek şekilde ortak bir internet platformu kurulacaktır."

Bu hedef hayata geçirilebilirse, Resmi Gazetede yayımlanan değişikliklerin ne anlama geldiğini açıklayacak olan bir internet sitesi oluşturulacaktır. Oldukça yararlı olacak bu siteyi, diğer memurlar gibi memurlar.net olarak bizler de merak ediyoruz.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ İÇİN İNTERNET TABANLI YAZILIMLAR KULLANILACAKTIR

Orta Vadeli programda yer alan hedef şu şekildedir.

"Kamuda hizmet sunumunda, kullanıcı talep ve ihtiyaçlarının belirlenmesinde ve karşılanmasında bilgi ve iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlardan daha fazla yararlanılacaktır."

Burada şunu belirtmek istiyoruz. Zaten BİMER adlı bir program bulunmaktadır. Burada kamunun yapmadığı ve hayata geçiremediği husus şudur. Örneğin yaz dönemi tayinleri 3 ay süren kamu kurumları var. Bu yönde şikayet gelince ne yapılacaktır. Yoksa hali hazırdaki BİMER ile talepler zaten alınmaktadır. Önemli olan şikayetleri çözümlemektedir. Bu bağlamda şikayetler başlıklar altında sıralanabilir ve oylama sistemi kurulabilir.

KAMU KURUMLARININ İDARİ YAPISI DEĞİŞECEKTİR.

Programda yer alan belirleme şu şekildedir:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin uygulama esasları ve yol haritası hazırlanacaktır. Yeni sistem çerçevesinde kamu idari yapısı yeniden düzenlenerek kurumlar arası görev, yetki ve sorumluluk paylaşımı netleştirilecek, idarelerin çalışma usul ve esasları ortaya konulacaktır."

Bu maddeye göre, yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bağlamında kamu kurumlarının teşkilat yapılarında yeni düzenlemeler yapılacaktır. Bu çerçevede bazı kurumlar kapatılacak, birleştirilecektir.

Orta Vadeli programda kamu personelini ilgilendiren düzenlemeleri görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber