Gülen'in Memurlar.net'e açtığı davada nihai karar verildi

Anayasa Mahkemesi, Fetullah Gülen'in ses kaydını yayınladığı için 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan memurlar.net'in yaptığı bireysel başvuruda hak ihali olduğuna karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Eylül 2017 10:20, Son Güncelleme : 17 Temmuz 2018 22:21
Gülen'in Memurlar.net'e açtığı davada nihai karar verildi

Daha önce de ifade ettiğimiz üzere 15 Temmuz darbesi FETÖ'nün 3. darbe girişimidir. İlk darbe 7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı gözaltına alınmaya çalışılırken, ikinci darbe ise 17-25 Aralık 2013'de hukuk kılıfıyla yapılmaya çalışılmıştı.

Memurlar.net olarak, 17-25 Aralık darbe soruşturmasında, Gülen ve şebekesinin sızdırdığı ses kayıtlarını değil, istihbarat birimlerimizin sızdırdığı ses kayıtlarını, youtube'den alıp haberleştirdik. Yayımladığımız ses kayıtlarından birisi de Gülen'in tuzluk kasetiydi.

İşte bu ses kaydı için Fetullah Gülen, Türk Ceza Kanununda yer alan haberleşmenin gizliliğini ihlal ettiğimiz gerekçesiyle Savcılığa başvurdu. Ancak Savcılık iddianame düzenledi.

Memurlar.net olarak o günlerde hem iddianame düzenleyen savcıya hem de kararı veren hakime gerekli itirazlarda bulunduk. Ancak nihayetinde hakkımızda iki yıl hapis çıktı ve temiz sicilden dolayı bu ceza 18 aya düşürülerek ertelendi.

Hakkımızda iddianame düzenleyen savcı ve karar veren hakim hala görevdedir.

Bu cezayla ilgili olarak bireysel haklarımız ihlal edildiği gerekçesiyle Şubat 2015'te Anayasa Mahkemesine başvurduk.

Anayasa Mahkemesi dosyayı 2,5 yıl sonra görüştü ve hak ihlali olduğuna karar verdi.

Kararda, ifade ve basın özgürlüğünün ihlal edildiğine ve hükmün sonuçlarının ortadan kaldırılması için AYM kararının ilgili mahkemeye gönderilmesine karar verildi. Ayrıca, memurlar.net'in manevi tazminat istemi de kabul edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber