Gizli tanıktan FETÖ itirafları

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan "kaset" iddianamesinde, FETÖ üyelerinin dinleme ve görüntüleme yapmak üzere evlere girmek için kullandıkları çilingir, "Kılıç" adıyla gizli tanık oldu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2017 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gizli tanıktan FETÖ itirafları

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan "kaset" iddianamesinde, Fetullahcı Teror Orgutu (FETÖ) mensuplarının dinleme ve görüntüleme yapmak üzere evlere girmek için kullandıkları çilingir gizli tanık "Kılıç"ın itiraflarına yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayınlanmasıyla ilgili Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 171 şüpheli hakkında, "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "özel hayatın gizliliğini ihlal" gibi 8 ayrı suçtan iddianame hazırladı.

İddianamede ifadesine yer verilen "Kılıç" kod adlı gizli tanık, örgüt üyelerinin İstanbul ve Ankara'da pek çok adreste evlere girmek için kendisini kullandığını belirtti.

2008-2013 yılları arasında istihbarat birimlerinde görev yapan FETÖ mensubu polislerin, kapı acma ve kapı tamiri konusundaki bircok talebini yerine getirdiğini anlatan gizli tanık Kılıç, ifadesinde şu bilgileri verdi:

"Ankara'nın Kızılay Mithatpasa Koprusu'nun ayagının sag tarafındaki yer, Cukurambar, Umitkoy Angora Evleri, Cankaya Turan Gunes Bulvarı, Cankaya Birlik Mahallesi Dogukent Caddesi civarı, Hosdere Caddesi, Batıkent'te Ozyuvam Sitesi civarında ve Harb-İs Sitesi, Maltepe GMK Bulvarı uzeri, Dikmen Mevlana Bulvarı, Kızılay'da bir sendika binası, Yenimahalle MIT Lojmanları yanında Tarım Bakanlıgı lojmanlarının arkası, Sentepe'de TOKI bloklarının arkası, Balgat MHP binasının sol caprazı, Sincan Plevne Mahallesi, Cincin Bagları gibi çok degisik yerlere benzer sekilde beni goturerek cilingir hizmeti aldılar. Ayrıca bir defa da Istanbul'a Bagdat Caddesi'ne goturduler."

FETÖ'nün amacları dogrultusunda hareket eden orgute mensup Emniyet Genel Müdürlüğü Istihbarat Daire Baskanlıgında ve baglı birimlerinde gorev yapan supheliler Sedat Zavar, Ali Ozdoğan, Hami Güney, Erol Demurhan, Tamer Ozbek, Kaan Ozyiğit, Ozgur Türker, Mustafa Koparan, Selim Yasdıbaş ve Rustem Atik'in aldıkları orgutsel talimat dogrultusunda gizli tanık Kılıç'ı da yanlarına alarak birçok adrese yasa dışı yollarla girdikleri belirlendi.

Baykal'ın evinin kilidini açmış

İddianamede yer alan tespitlere göre, Deniz Baykal'ı hedef seçen şüpheliler, Baykal'ın Ankara'daki konutuna bocek tabir edilen ses ve goruntu aktarmaya yarayan cihaz yerlestirmek icin hazırlık yaptı. Ankara Istihbarat Sube Mudurlugu'nde gorevli supheliler Kaan Ozyiğit, Ozgur Türker, Mustafa Koparan, Selim Yasdıbaş ve Rustem Atik, gizli tanık "Kılıç"ın kilitli kapıyı açması üzerine Baykal'ın evine girdi.

Bu calısma sırasında cevre kontrolu yapan istihbarat görevlileri, sitenin guvenlik gorevlilerinin binaya yaklasmaları uzerine evdeki polisleri uyarırken, çalışma sonunda şüpheliller, Baykal'a ait adrese goruntu ve ses aktarma cihazı yerlestirdi.

Süs çiçeğinin aynısını yaptırmışlar

Musteki eski siyasetçi Feridun Pehlevan'ın ozel hayatına ait goruntu ve ses kaydı temin etmek amacıyla şupheliler Sedat Zavar, Ali Ozdoğan, Hami Güney, Erol Demurhan, Tamer Ozbek, ve Ozgur Türker, Pehlevan'a ait adrese goruntu ve ses aktarma cihazı monte ettiler.

Ayrıca, şupheli Ozgur Türker, resmi bir gorevlendirme yazısı olmadan gizli tanık Kılıc'ı da alarak supheli Ozbek'in aracıyla 26 Ekim 2009'da Istanbul'a giderek, Istanbul Istihbarat Sube Mudurlugundeki FETÖ'cü polislerle irtibat kurup Pehlevan'ın evine girdiler.

İddianameye göre, İstanbul polisinin calıstıgı cilingirin daire kapısının kilidini acmaya calısırken bozması üzerine, kapı kilidini acan gizli tanık Kılıc, bozulan kilidi de tamir etti. Daha sonra supheli Cengiz Söğüt evin oturma odasında bulunan televizyonun icine goruntu aktarma cihazı yerlestirdi. Yatak odasına da cihaz yerlestirmesi talimatı üzerine, Söğüt, yatak odasında cihaz yerlestirilecek uygun yer bulunmadıgından bu talimatı yerine getiremedi. Bunun uzerine benzerini yaptırmak için odada bulunan sus çiçeğinin fotografını cekti ve evden ayrıldı. Gizli tanık Kılıc da ucakla Ankara'ya döndü.

Söğüt, fotografını cektigi cicegin benzerini Ankara'da yaptırıp icine goruntu ve ses aktarma cihazı yerlestirerek, daireye bırakmak uzere tekrar Istanbul'a gitti. Istanbul Istihbarat Sube Mudurlugu gorevlileri ile daireye tekrar giren Söğüt, hazırladıgı cicek ile dairede bulunan cicegi degistirip daha sonra Ankara'ya dondu.

Cemil Murat Budak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber