İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Polisler, 3600 ek gösterge talep ediyor

Polisler, emekliliklerinde geçim kaygısı yaşamamak için 3600 ek gösterge talep ediyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ekim 2017 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polisler, 3600 ek gösterge talep ediyor

Türk Polis Teşkilatı 1845 yılından kurulduğu günden bu tarafa, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Şahsiyetini koruma yanında, halkımızın can, mal ve ırzının korunmasında gecesini gündüzüne katarak mesai mefhumu gözetmeksizin her türlü şart ve zeminde görev yapan bir teşkilattır.

657 Sayılı Devlet Memurlarının aylık 160 saat çalışmasına karşılık Polis, ek görevlerle birlikte 300 saati geçen bir çalışma temposu içerisinde bulunmakta ve bu fazla mesailerine karşılık olarak ta hiç bir ücret ödenmemektedir.

2015 yılı içerisinde yapılan seçimlerde polis teşkilatının hak ettiği 3600 ek göstergenin verilmesi gerektiği MHP ve CHP tarafından Seçim Beyannamelerine konulmuş ve mitinglerde de bu dile getirilmiştir. Ayrıca her iki parti tarafından da TBMM'de kanun teklifleri verilmiştir.

Emniyet teşkilatı personeli emekli olduğunda, maaşı yarı yarıya düşmekte ve 55 yaşından sonra teşkilat mensupları yaşamlarını devam ettirebilmek için geceleri genel anlamda Güvenlik Görevlisi olarak çalışmak zorunda kalmaktadırlar.

Teşkilatın isteği, taban aylığına etki edecek çözümlerdir. Bunun çözümü ise Emniyet Hizmetleri tazminatının bir bölümünün emekli maaşına eklenmesi veya Jandarma Teşkilatında olduğu gibi Polisin de ek göstergesinin 3600 olmasıdır.

Polisler, eşit işe eşit ücret prensibi gereği; görevde ve emeklilikte ücret adaletsizliğinin giderilmesi ve aynı işi yaptıkları Jandarma Astsubayların 1995 yılında yapılan düzenleme ile elde ettikleri 3600 ek göstergenin adil olarak Polis Teşkilatına da verilmesini ve 22 yıldır devam eden eşitsizliğin ve haksızlığın son bulmasını özlemle beklemektedir.

Bu mağduriyetinin ve adaletsizliğin giderilmesinin yolu ise TBMM'de yapılacak yasal düzenleme ile mümkündür. Polis memurları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taleplerine duyarsız kalmamasını talep ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber