İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Üniversiteler, MYO'lar üzerinden fakültelere eleman alıyor

Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programına alınacak Öğretim Görevlisi kadrosu için aranan ilan şartı adayların dikkatini çekiyor !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ekim 2017 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteler, MYO'lar üzerinden fakültelere eleman alıyor

16 Ekim 2017 tarihinde Namık Kemal Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik Haberleşme Teknolojisi Programına alınacak Öğretim Görevlisi ilanında "İstatistik Bölümü Lisans mezunu olmak. Aynı alanda tezli yüksek lisans yapmış olmak ve en az 10 yıllık istatistik alanında mesleki deneyime sahip olmak" şartı aranmıştır.

Ziyaretçilerimiz tarafından gönderilen mesajlarda Elektronik ve Haberleşme Teknolojisi Programına İstatistik mezunu adayların atanmasının uygun olmadığı ve bu ilana koyulan 10 yıllık istatistik alanında mesleki deneyiminde ilana başvuran sayısının az olmasını sağlamak amacıyla yazıldığı ve özetle kişiye özel bir ilan olduğu tarafımıza iletilmiştir.

PROGRAMDAKİ DERSLER İLE İSTATİSTİK BÖLÜMÜ ÖRTÜŞMÜYOR !

Söz konusu meslek yüksekokulunun web sayfasında yer alan 2017-2018 akademik yılı Elektronik ve Haberleşme Teknolojisinin derslerine baktığımızda; daha çok Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik-Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği mezunlarına yönelik derslerin olduğu, ayrıca servis dersleri olarak Matematik, Bilgisayar derslerinin yer aldığını görüyoruz.

Ama nedense Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik-Haberleşme Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği gibi bu programla doğrudan bağlantılı bölümler ilanda yer almazken, İstatistik gibi bizce de hiç alakası olmayan bir bölüm ilana yazılıyor.

"Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 14 üncü maddesi uyarınca; Meslek Yüksekokullarına alınacak öğretim görevlisi kadrolarında yabancı dil şartı aranmadığı için, zaman zaman üniversiteler bu tip ilanları bu birimler üzerinden ilan ederek alınan kişileri Fakültelerde görevlendirmektedirler.

Bu da birçok alanında yetişmiş nitelikli mezunun, ilanlara koyulan uzun süreli deneyim şartlarıyla önü kesilerek bu kadrolara başvurması engellenmektedir.

Her ne kadar Namık Kemal Üniversitesi özelinde yazsak da çoğu üniversitenin ilanların da gördüğümüz bu durumun ilerleyen süreçte düzeleceğini ümit ediyoruz...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber