Hacettepe Üniversitesi, neden sadece Hollanda Dili mezunlarını alıyor?

Hacettepe Üniversitesi tarafından ilan edilen ve "Hollanda Dili ve Edebiyatı" mezunu şartı aranan akademik Uzman alımı dikkatleri çekiyor !

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Ekim 2017 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hacettepe Üniversitesi, neden sadece Hollanda Dili mezunlarını alıyor?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı web sayfasında 12 Ekim 2017 tarihinde ilan edilen Hacettepe Üniversitesi Rektörlük Uzman kadrosunda "Hollanda Dili ve Edebiyatı lisans mezunu olmak. Lisans eğitimi sonrası alanında en az 5 yıl deneyimli olmak." şartı aranmıştır.

Bilindiği üzere, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 33 üncü maddesinin (b) fıkrasında; "Uzmanlar, öğretimle doğrudan doğruya veya dolaylı olarak ilgili olan, özel bilgi veya uzmanlığa ihtiyaç gösteren bir işle laboratuvarlarda, kitaplıklarda, atölyelerde ve diğer uygulama alanlarında görevlendirilen öğretim yardımcılarıdır." olarak tanımlanmıştır.

Bu hüküm çerçevesinde üniversitelerde uzman kadroları şu birimlere bağlı olarak ilan edilmektedir :

- Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü

- Bilgi İşlem ve Yazılım Birimleri

- Kütüphaneler

- Uygulama ve Araştırma Laboratuvarları

- Dış İlişkiler Birimleri (Erasmus, Mevlana vb. Koordinatörlükler)

Ancak, yukarıda bahsettiğimiz Hollanda Dili ve Edebiyatı mezunu aday/ların Uzman olarak çalışabileceği birim neresi olabilir diye yorumladığımızda açıkçası sorumuza cevap bulamıyoruz.

Belki zorlamayla Hacettepe Üniversitesinin Dış İlişkilerle ilgili birimlerinde istihdam edilebileceğini düşünsek bile, neden sadece Hollanda Dili ve Edebiyatı bölümünün ilana yazıldığını, diğer İngiliz Dili Edebiyatı/Eğitimi, Mütercim-Tercümanlık gibi bölümlerden mezun olan kişilerin engellenmesini anlayamıyoruz.

Ayrıca, Hollanda Dili ve Edebiyatı bölümü ile ilgili biraz araştırma yaptığımızda ülkemizde sadece Ankara Üniversitesinde olduğunu görüyoruz.

Bu bakımdan, her açıdan değerlendirildiğinde çok bariz şekilde bir kişiye özel açılan bu Uzman kadrosu ilanının Hacettepe Üniversitesi tarafından henüz başvurular bitmeden iptal edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber