MYO'lara Atanacak Öğretim Görevlileri Merkezi Sınavdan Muaf

2006 yılında yürürlüğe giren 5538 sayılı Kanun ile öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolardan naklen atanabilmek için merkezi sınava girmiş olma şartı getirilmiştir. Daha sonra yapılan yönetmelik düzenlemesinde, 2007 yılı içerisinde ilk merkezi sınavın yapılıp (ALES) sonuçları internet aracılığı ile duyuruluncaya LES'ten son iki yılda 50 puan almış bulunanların merkezi sınavda başarılı sayılmasına karar verilmiştir. Bugün yeni bir düzenleme daha yapılmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Nisan 2007 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 yılında yapılan Kanuni düzenleme

"MADDE 5- Öğretim üyeleri hariç, bu Kanun Hükmünde Kararnameye ekli (1) sayılı cetvelde yer alan boş öğretim elemanı kadrolarına yapılabilecek açıktan atama sayıları ve diğer kamu idare, kurum ve kuruluşlarından yapılabilecek nakil sayıları toplamı, her yıl merkezî yönetim bütçe kanununda gösterilir. Merkezî yönetim bütçe kanununda belirtilen sayının yükseköğretim kurumları itibarıyla dağılımı ve kullanımı ile diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığı ve Maliye Bakanlığının görüşü üzerine Yükseköğretim Kurulunca belirlenir. Öğretim elemanı kadrolarına Yükseköğretim Kurulunun izni olmadıkça atama yapılamaz."

5 Eylül 2006 tarihinde yapılan yönetmelik düzenlemesi

"2007 yılı içerisinde ilk merkezi sınavın yapılıp sonuçları internet aracılığı ile duyuruluncaya kadar, ilan ve atama süreci başlamış bulunan merkezi sınav şartı aranan kadrolara, başvuru ve atamalarda, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan "Lisansüstü Eğitim Sınavı"ndan son iki yılda 50 puan almış bulunanlar bu Yönetmelikte sözü edilen merkezi sınavda başarılı olmuş sayılırlar."

4 Nisan 2007 tarihinde yapılan Kanuni düzenleme

"Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek uzmanlık alanlarına açıktan ya da naklen atanacak öğretim görevlileri merkezi sınavdan muaftır. Bu statüde meslek yüksekokullarına atananlar, meslek yüksekokullarının uzmanlık alanları dışındaki üniversitelerin ya da yüksek teknoloji enstitülerinin bir birimine görevlendirilemez ve atanamazlar."

DEĞERLENDİRME

4 Nisan 2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kanuna göre Meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek uzmanlık alanlarına açıktan ya da naklen atanacak öğretim görevlileri merkezi sınavdan muaftır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber