İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

e-ALES belirsizliği halen sürüyor!

2017 yılı sınav takviminde yapılması hedeflenen e-ALES'le ilgili belirsizlik sürüyor. Yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut ÖZER adaylar için bilgilendirme yapmalı!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Ekim 2017 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
e-ALES belirsizliği halen sürüyor!

ÖSYM Başkanlığı twitter hesabından 15 Ekim 2016 tarihinde yapılan açıklamada 2017 yılında iki kez olmak üzere e-ALES yapılmasının planlandığı ifade edilmişti.

Bu açıklamadan sonra, ÖSYM tarafından ilan edilen sınav takvimine göre ilk e-ALES sınavının 11 Şubat 2017 tarihinde yapılması gerekiyordu. Diğer taraftan, yapılması planlanan sınava girecek adayların aşinalık kazanması amacıyla 28 Ocak 2017 tarihinde 20 TL ücretle e-ALES deneme sınavı yapıldı. Ancak, 20 Ocak 2017 tarihinde ÖSYM tarafından bir açıklama yapılarak 28 Ocak 2017 tarihinde gerçekleşen e-ALES deneme sınavının sonuçları değerlendirildikten sonra yeni başvuru ve sınav takviminin ilan edileceği duyurulmuştur.

Aradan geçen süre zarfında, deneme sınav sonuçlarının incelenmesi neticesinde; ALES'İN ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASINA engel yok ise, ÖSYM'nin yaklaşan 2017 ALES İlkbahar başvuruları öncesi adayların e-ALES'in başvuru ve sınav takvimi ile ilgili olarak bilgilendirilmesi gerektiğine dikkat 07 Mart 2017 tarihinde dikkat çekmiştik.

26 Mayıs 2017 tarihli haberimizde ise, üniversitelerin akademik kadro ilanları ve lisansüstü öğrenci ilanlarının arttığını, bir türlü ALES'ten istediği puanı bir türlü alamayan adayların ümidini e-ALES'e bağladığını, yılda iki kez yapılmak üzere planlanan ve ÖSYM takvimine bu şekilde yerleştirilen e-ALES'in daha birincisi gerçekleştirilemediğini gündeme taşımıştık.

Kasım ayına yaklaştığımız şu günlerde maalesef bu konu ile ilgili halen ortada bir gelişme yok ! Aradan geçen süre içerisinde ÖSYM Başkanlığı görevinde değişikliği gidilerken, ALES'in soru sayısı ve geçerlilik süresinin 3 (üç) yıldan 5 (beş) yıla çıkartılması başta olmak üzere içeriği ile ilgili de köklü değişiklikler yapıldı.

Ancak, ALES'in YDS gibi periyodik olarak elektronik ortamda yapılıp yapılamayacağı hakkında hiçbir açıklama yapılmadı. Kulislerde dolaşan dedikodular ise Yükseköğretim Kurulu'nun bu konuya baştan beri sıcak bakmadığı !

Umarız yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Mahmut ÖZER bu konu hakkında adayları bilgilendirerek meraklıları için süren belirsizliği ortadan kaldırır !

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber