Liyakat eleştirisine Yusuf Tekin cevap verdi

Eğitim Bir Sen'in açıkladığı liyakat raporu sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin cevap vermek zorunda kaldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Kasım 2017 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Liyakat eleştirisine Yusuf Tekin cevap verdi

EBS RAPORU: SÖZLÜ SINAV, KAYIRMACILIĞIN ARACI OLDU

Memurlar.net olarak dün yapmış olduğumuz haberde, YÖK Başkanının açıklamaları sonrasında, Eğitim Bir Sen, liyakat özelinde bir rapor açıklamasını değerli bulduğumuzu ifade etmiş ve rapordan dikkat çekici bölümleri paylaşmıştık. Tıklayınız.

Raporda yer alan tespitlerden birisi olan, "sözlü sınavların, varoluş amacına aykırı olarak kayırmacılığın bir aracı haline dönüşmesine müsaade edilmemelidir." şeklinde değerlendirme, oldukça önemsenmesi gereken bir değerlendirme... Bu değerlendirmenin, eğitim hizmet kolunda yetkili Eğitim Bir Sen tarafından yapılması ise ayrıca önemlidir.

MÜSTEŞAR TEKİN, LİYAKAT VURGUSUNU KARALAMA KAMPANYASI OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Ancak yayımlanan rapor ve memurlar.net'te yer alan haber sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu.

"Herkese günaydın, medyada gene öğretmenlerimize ve İdarecilerimize yönelik karalama kampanyaları mevsimi başladı. Geçen yıl da aynı dönemlerde başlamıştı. Bu kampanyalara inat öğretmen ve idarecilerimizin güzel uygulamalarından her gün bir örnek paylaşacağım gene. Görmek istemeyenlerin görmeyecek gene, ama tarihe not düşülsün istiyorum. Bu vesileyle eğitim camiası olarak büyük bir aile olduğumuzu tekrar hatırlatıp, bütün öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum."

TEKİN, TEOG'DA YAPTIĞI HATAYI DEVAM ETTİRİYOR

TEOG gibi okul yönetici atamalarının da mimarı Yusuf Tekin'dir. Tekin, basit bir mülakat ile binlerce okula yönetici ataması yapılmasında hiçbir sorun görmemekte veya görmek istememektedir.

Oysaki, okul yönetici atamalarını kendisinden başka beğenen hiçbir eğitim paydaşı bulunmamaktadır.

Kendisi bir sistem önermiş ve bu sistem yürürlüğe konulmuş olabilir ama bu sistem kutsal kitap hükmü gibi eleştirilemez ve geliştirilemez değildir.

Ortada, yönetici atama sisteminin sadece ve sadece kayırmacılığa hizmet eden bir sistem temel alınarak oluşturulmasından kaynaklı, çok ciddi bir sorunumuz bulunmaktadır.

Gün gelecek bu sorun da bir gün TEOG gibi kamuoyunun ana gündemlerinden birisi olacaktır.

İŞTE LİYAKATLİ YÖNETİCİ ATAMASINA İLİŞKİN OLARAK MÜSTELAR TEKİN'İN PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAFLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber