İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Amasya'da 5 bin öğrenciye ücretsiz sinema

Amasya'da 5 binin üzerinde öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği ortaklığıyla yürütülen proje kasamında sinemaya gidip beyaz perde ile tanışacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2017 09:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Amasya'da 5 bin öğrenciye ücretsiz sinema

Murat Çelik

"Öğrenciler Sinema ile Buluşuyor" adlı projenin ilk gününde ilçelerden ve merkeze bağlı köylerden gelen öğrenciler dağıtılan patlamış mısırlardan aldıktan sonra ildeki yöneticilerle birlikte 'Ertuğrul 1890' filmini izledi.

Vali Dr. Osman Varol, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Başsavcı Erol Çelik, Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, İl Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit, Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ile Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Karaman da öğrencilerin sinema keyfine ortak oldu.

Milli Eğitim Müdürü Güneş, "Özellikle kırsalda olup sinemaya gitme imkanı olmayan yaklaşık 5 bin 500 öğrencimizi bir ay boyunca ücretsiz olarak sinemayla buluşturacağız" dedi.

Sinemanın öğrencilerin zihinsel, duygusal ve toplumsal gelişiminde önemli işlevi bulunduğuna değinen Vali Varol ise, "Bugün çocuklarımız hayatı boyunca unutmayacakları bir gün yaşadılar. Çocuklarımızın heyecanını, mutluluğunu gözlerinde görebiliyorsunuz" diye konuştu.

Gümüşhacıköy Mehmet Paşa Ortaokulu öğrencisi Fatma Ertürk de izlediği 'Ertuğrul 1890' adlı filmi beğendiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber