Gaziantep'te 42 sanık yarın FETÖ'den hakim karşısına çıkacak

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Gaziantep'te konuşlu 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında dönemin tugay komutanı eski tuğgeneral Murat Soysal'ın da yer aldığı 42 sanık yarın hakim karşısına çıkacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2017 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziantep'te 42 sanık yarın FETÖ'den  hakim karşısına çıkacak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Gaziantep'teki 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında yaşanan eylemlere ilişkin 31'i tutuklu 42 sanığın yargılanmasına başlanacak.

Gaziantep 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanacak duruşmada, dönemin tugay komutanı eski tuğgeneral Murat Soysal'ın da yer aldığı 36 kişi hakkında, "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 6 sanık için de "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosunca hazırlanan iddianamede, darbe girişimi gecesi saat 22.30'da sözde "sıkı yönetim" emrinin geldiği, tugay komutanının il dışında olduğu ve dönemin kurmay başkanı tutuklu sanık Hakan Çınar'ın tüm personeli mesaiye çağırdığı belirtilmişti.

İddianamede, aynı gece birlik komutanlarıyla toplantı yapıldığı ve şehrin haritası açılarak valilik, belediyeler, havalimanı, askeri lojmanlar ve kritik kavşaklarda tank ve piyade tabur komutanlıklarının görevlendirildiği kaydedildi.

Cobra tipi helikopter, 8 tank, 6 ünimot tipi askeri araç, 5'i otobüs olmak üzere 6 sivil araç ve mayına dayanıklı askeri aracın mühimmatlarıyla hazırlandığı bildirilen iddianamede, ayrıca askerlerin kamuflajlı hazır bekletildiği ve 3 bin ekmek ile yemek hazırlandığı bilgisine de yer verilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber