'OHAL devam ederse ekonomi seyrine oturmaz'

OHAL kalkarsa dolar düşer. Türkiye'de OHAL devam ettiği sürece ekonomi maalesef kendi seyrine oturamayacaktır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2017 17:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'OHAL devam ederse ekonomi seyrine oturmaz'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, OHAL kalkarsa doların düşeceğini belirterek, "Türkiye'de OHAL devam ettiği sürece ekonomi maalesef kendi seyrine oturamayacaktır." dedi.

Cankurtaran, partisinin Mersin İl Başkanlığında düzenlenen basın toplantısında, ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Doların, Türk lirası karşısında yükseldiğini işaret eden Cankurtaran, "Türkiye'de ekonomi 'Şaha kalktı' dendi ama dolar kalkıyor maşallah. 2018'de beklenti 1,98'di. 2018'e henüz gelmedik 3,95, 3,96 biraz önce 3,98'i görmüş geri gelmiş." ifadesini kullandı.

Ekonominin rahatlaması için OHAL'in kalkması gerektiğini savunan Cankurtaran, şöyle konuştu:

"Dolar iner mi inmez mi diye soruluyor. Ben direkt şunu söyleyeyim bir ekonomist olarak. OHAL kalkarsa dolar düşer. Türkiye'de OHAL devam ettiği sürece ekonomi maalesef o kendi seyrine oturamayacaktır. Bütün uzmanlar da bunu söylüyor. Piyasaların rahatlaması ve yumuşaması için OHAL'in kalkması gerekiyor. Halkı düşünen yok. İddia ediyoruz OHAL kalkarsa dolar düşecektir, piyasalar biraz rahatlayacaktır."

Cankurtaran, hükümetin bir an önce Mersin'e söz verdiği projeleri bitirmesi, turizm ve tarım sektörlerine de desteğin attırılması gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber