İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bingöl'de okul servislerine ceza

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, okul servislerine yönelik başlatılan denetimlerde, 40 servis aracına 13 bin 560 lira ceza kesildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Kasım 2017 17:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bingöl'de okul servislerine ceza

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, okul servislerine yönelik başlatılan denetimlerde 6 günde 40 servis aracına 13 bin 560 lira ceza uygulandı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle merkezde öğrenci taşıma hizmeti veren servislere yönelik denetim başlattı.

Denetimlerde, öğrenci dışında yolcu taşıyan ve belirlenen kurallara uymadığı tespit 40 servis aracına, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 13 bin 560 lira ceza kesildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, taşımalı eğitim uygulamaları kapsamında bulunan öğrencilere hizmet veren okul servis araçlarına yönelik sıkı bir denetim başlattıklarını söyledi.

Okul servislerinin görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirilmesinin çok önemli olduğunu ifade eden Engin, şöyle konuştu:

"Geleceğimiz teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz okul servis araçlarının görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesi bizim için çok önemlidir. Okula gidiş saatinde belirli güzergahlarda başlayan denetimlerde, çeşitli köylerden ilköğretim ve ortaöğretim okullarına taşıma yapan öğrencilerin bulunduğu okul servis araçları durdurularak Okul Servis Araçları İnceleme Formu kriterlerine göre incelemeler yapıldı. 6 gün boyunca farklı güzergahlarda yapılan denetimler sonucunda 40 öğrenci servisine 13 bin 560 lira ceza kesildi."

Öğrencilerin can ve mal güvenliğinin kendileri için son derece önemli olduğunu kaydeden Engin, bu önemin farkında olan ve gerekli sorumluluğu gösteren servis şoförlerine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber