İstifa Eden veya Memurluktan Çekilenlerin Yeniden Devlet Memurluğuna Alınmaları

İstifa eden veya memurluktan çekilenler, 657 sayılı Kanunun 92'nci maddesine göre yeniden memuriyete dönebilirler. Devlet Personel Başkanlığınca bu durumdaki kişilerin nereye başvurması gerektiğine ilişkin olarak yaptığı açıklamyı görmek için tıklayın.

Haber Giriş : 05 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

5.6.2004 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan "2004/2 sayılı Devlet Memurluğuna Alınma Hakkında Tebliğ" esas alınarak düzenlenmiştir.

"3. Memurluktan Çekilenlerin Yeniden Devlet Memurluğuna Alınmaları

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 92 nci maddesinin birinci fıkrasında; "İki defadan fazla olmamak üzere memurluktan kendi istekleriyle çekilenlerden veya bu Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan tekrar memurluğa dönmek isteyenler, ayrıldıkları sınıfta boş kadro bulunmak ve bu sınıfın niteliklerini taşımak şartıyla ayrıldıkları tarihte almakta oldukları aylık derecesine eşit bir derecenin aynı kademesine veya 71 inci madde hükümlerine uyulmak suretiyle diğer bir sınıfta eşit derecedeki kadrolara atanabilirler." hükmü yer almaktadır.

Yukarıdaki hüküm çerçevesinde, daha önce 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak çalışmış olup da iki defadan fazla olmamak üzere kendi istekleriyle memuriyetten çekilen veya bu Kanun hükümlerine göre çekilmiş sayılanlardan, yeniden memurluğa dönmek isteyenlerin, atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvurmaları gerekmektedir.

Bu durumda olanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur olarak istihdamları; durumlarına uygun boş kadro bulunması ve hizmetlerine ihtiyaç duyulması halinde, başvuracakları kamu kurum ve kuruluşlarının takdirinde bulunmaktadır."


YUKARIDAKİ TEBLİĞ HÜKMÜNE GÖRE

1- Daha önce devlet memuru olarak çalışmakta iken iki defadan fazla olmamak üzere istifa eden veya çekilmiş sayılanlar yeniden memuriyete dönebilirler.

2- Bu durumdaki kişilerin atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvurmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber