İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mesaj içeriği olmayan Bylock tespitleri için çok önemli bir tespit daha

Adli Bilişim Uzmanı Tuncay Beşikçi, mesaj içeriği olmayan Bylock belirlemelerinde, Kıble Pusulası programı özelinde önemli bir açıklama yaptı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Kasım 2017 11:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mesaj içeriği olmayan Bylock tespitleri için çok önemli bir tespit daha

Türkiye'nin bugüne kadar karşı karşıya kaldığı en önemli tehlike olan FETÖ, Bylock programı özelinde dahi ne kadar hinlik düşünen bir yapı olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Daha önce Koray Peksayar'ın yaptığı tespitlerde, 2014 yılında Kıble Pusulası, Namaz Vakitleri gibi Android uygulamalarına bağlananların aynı zamanda Bylock serverlarına bağlandığı tespit edilmişti.

Adli Bilişim uzmanı Tuncay Beşikçi, bu tespiti bir ileri noktaya taşıdı.

Beşikçi, kurulduğundan beri fabrika ayarlarına dönülmemiş ve 22 Haziran 2017 tarihlerinde emniyet kayıtlarına giren bir telefon üzerinde yaptığı incelemede, Bylock kayıtları öncesinde, 2 ila 9 saniye arasında farklarla Kıble Pusulası programına bağlandığını tespit etti.

Bu şu anlama geliyor. Kullanıcı adı olmayan, mesaj içeriği bulunmayan Bylock tespitlerinde, Bylock bağlantısı öncesinde hangi programlara bağlandığının bulunması gerekmektedir. Eğer Bylock bağlantısı öncesinde Kıble Pusulası, Namaz Vakitleri gibi FETÖ'cüler tarafından yazılmış programlara giriş var ise bu durumunda yeni bir FETÖ hinliği sözkonusudur.

Devletimizin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde, 10 gün kadar önce başlatmış olduğu çalışmayı bir an önce hızlandırması ve nihayete erdirmesi gerekmektedir.

Tuncay Beşikçi'nin tespitlerini okumak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber