Kültür ve Turizm Bakanlıklarının Birleştirilmesi İle Gelen Yeni Eşitsizlik

Mevcut hükümetin çözmeye çalıştığı en önemli sorunlardan birisi kamu kurumları arasındaki ücret farklılıklarının giderilmesi sorunu oluşturmaktadır. Bu çerçevedeki çalışmalar devam etmektedir. Ancak bu çalışma devam ederken, TBMM'de kabul edilen Kültür ve Turizm Bakanlıklarının Birleştirilmesine İlişkin Kanun ile yeni bir eşitlizlik getirilmiştir. Sitemizde dile getirilmiş olmasına rağmen, Sayın Mumcunun ısrarlı girişimleri ile Kanuna konan ve yeni adı Kültür ve Turizm Bakanlığı olan Bakanlıkta çalışacak Uzman ve Uzman Yardımcılarına aldıkları ücretlere ilave olarak ek özel hizmet tazminatı ödenmesi kararlaştırıldı. Umarız Cumhurbaşkanımızca yeni bir eşitsizlik oluşturan Kanunun ilgili maddesi Meclise bir kez daha görüşülmek üzere iade edilir.

Haber Giriş : 18 Nisan 2003 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kültür ve Turizm Bakanlıklarının Birleştirilmesine İlişkin Kanunun Getirdiği Yeni Eşitsizlik

Mevcut hükümetin çözmeye çalıştığı en önemli sorunlardan birisi kamu kurumları arasındaki ücret farklılıklarının giderilmesi sorunu oluşturmaktadır. Bu çerçevedeki çalışmalar devam etmektedir. Ancak bu çalışma devam ederken, TBMM'de kabul edilen Kültür ve Turizm Bakanlıklarının Birleştirilmesine İlişkin Kanun ile yeni bir eşitlizlik getirilmiştir. Sitemizde dile getirilmiş olmasına rağmen Sayın Mumcunun ısrarlı girişimleri ile yeni adı Kültür ve Turizm Bakanlığı olan Bakanlıkta çalışacak Uzman ve Uzman Yardımcılarına aldıkları ücretere ilave olarak ek özel hizmet tazminatı ödenmesi kararlaştırıldı. Umarız Cumhurbaşkanımızca yeni bir eşitsizlik oluşturan Kanunun ilgili maddesi Meclise bir kez daha görüşülmek üzere iade edilir.

4848 sayılı Kanunun ilgili maddesi aşağıdaki gibidir. Kanunun tam metnini görmek için tıklayın.

Kültür ve Turizm Uzmanlığı ile Kültür ve Turizm Uzman Yardımcılığı
MADDE 32. -
Bakanlık, Kültür ve Turizm Uzmanı ile Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı istihdam eder. Kültür ve Turizm Uzman Yardımcılığına atanabilmek için 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılanlara ek olarak; Kültür ve Turizm Bakanlığının faaliyet alanına giren konularda en az dört yıllık eğitim veren fakülte veya yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak, sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk gününde otuzbeş yaşını doldurmamış olmak, yabancı dil ve mesleki bilgiyi içeren yarışma sınavında başarılı olmak şartları aranır.

Kültür ve Turizm Uzman Yardımcılığına atananlar, en az üç yıl çalışmak ve olumlu sicil almak kaydıyla, açılacak yeterlik sınavına girme hakkını kazanırlar. Sınavda başarılı olanlar Kültür ve Turizm Uzmanı kadrolarına atanırlar. Üst üste iki defa yeterlik sınavında başarı gösteremeyenler durumlarına uygun başka kadrolara nakledilirler. Kültür ve Turizm Uzman Yardımcılığı yarışma ve yeterlik sınavlarının şekil ve uygulama esasları ile Kültür ve Turizm Uzman ve Uzman Yardımcılarının çalışma usul ve esasları yönetmelikle düzenlenir.

Bakanlıkta, Kültür ve Turizm Uzmanı ile Kültür ve Turizm Uzman Yardımcısı kadrolarında fiilen çalışan personele ayrıca, en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil), aşağıda belirtilen oranlarını geçmemek koşuluyla, Kültür ve Turizm Bakanının belirleyeceği usul, esas ve miktarlar üzerinden her ay ek ödemede bulunulur. Bu ödemeden damga vergisi dışında herhangi bir vergi ve kesinti yapılmaz.

Unvanı Derecesi Ek Ödeme Oranı
Kültür ve Turizm Uzmanı 1 % 90
Kültür ve Turizm Uzmanı 2 % 85
Kültür ve Turizm Uzmanı 3 % 80
Kültür ve Turizm Uzmanı 4 % 75
Kültür ve Turizm Uzmanı 5 % 70
Kültür ve Turizm Uzmanı 6 % 65
Kültür ve Turizm Uzmanı 7 % 60
Kültür ve Turizm Uzman Yrd. - % 50

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber