İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Astsubay Meslek Yüksek Okulları yönetmeliğine geçici madde eklendi

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Astsubay Meslek Yüksek Okulları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı. Değişiklikte astsubay meslek yüksek okullarına yatay geçiş ile geçenlerin hangi eğitim sistemine göre eğitim alacağına yönelik geçici bir madde eklenmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Kasım 2017 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Astsubay Meslek Yüksek Okulları yönetmeliğine geçici madde eklendi

MADDE 1 - 16/10/2003 tarihli ve 25261 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Astsubay Meslek Yüksek Okulları Yönetmeliğine aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

"Geçici Madde 5 - Astsubay Meslek Yüksek Okullarına sadece yatay geçişle alınan öğrenciler için geçerli olmak üzere, bu öğrencilerin hangi sınıftan itibaren ve hangi eğitim sistemine (sınıf geçme veya ders geçme) göre eğitim alacağının belirlenmesi, uygulanacak eğitim ve öğretime ilişkin hususların tespit edilmesi ile yatay geçişe ilişkin hususlarda kararlar alınmasında 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili alt mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla Astsubay Meslek Yüksek Okulları bünyesinde teşkil edilen Yüksek Okul Kurulları yetkilidir. Kurul kararları Milli Savunma Üniversitesi onayı ile yürürlüğe girer."

MADDE 2 - Bu Yönetmelik 15/1/2017 tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik hükümlerini Milli Savunma, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanları yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber