Muş Alparslan Üniversitesi, sertifika şartı arayan bu ilanı iptal etmeli!

Muş Alparslan Üniversitesi Malazgirt Meslek Yüksekokuluna alınacak Öğretim Görevlisi ilanını iptal etmeli!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Aralık 2017 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muş Alparslan Üniversitesi, sertifika şartı arayan bu ilanı iptal etmeli!

Sık sık buradan üniversitelerin kişiye özel olduğuna inandığımız ilanlarını gündeme taşıyoruz. Bunlardan birisi bu sefer Muş Alparslan Üniversitesinin Malazgirt Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Öğretim Görevlisi ilanı !

İŞTE İLAN METNİ

Bilindiği üzere, "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"in 7 nci maddesinin 3 üncü fıkrasına göre Öğretim Görevlisi olarak atanabilmek için "Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az iki yıl tecrübeli olmak." şartı aranmaktadır.

Her ne hikmetse binlerce İletişim Fakültesi mezunu işsiz gezerken, bu ilanda genel Lisans mezunu olmak şartı koyularak alakasız bir sürü kişinin başvurmasının önü açılmış.

Bir de her ne hikmetse usulen uygun da olmamasına rağmen Öğretim Görevlisi ilanına Halkla İlişkiler alanında sertifika sahibi olmak koyulmuş. Uygulamaya göre esasen SERTİFİKA ŞARTI sadece Uzman kadrolarında yazılmaktadır. Çünkü, 2547 sayılı Kanuna göre Uzmanlar özel uzmanlık gerektiren alanlarda istihdam edilmektedir.

Bu gerekçeler çerçevesinde, Halkla İlişkiler alanında bir sürü nitelikli mezun varken, kişiye özel ve uygulamaya zıt olan bu ilanın Muş Alparslan Üniversitesi tarafından iptal edilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber