İlanlar için, gazetelere 550 milyon TL para dağıtmak israf değil mi?

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, resmi ilanların yayımı için 2017 yılında gazetelere 550 milyon TL tutarında ödeme yapıldığını belirtti ve 2018 yılında resmi ilan tarifesine zam yapmak için girişimde bulunduklarını ifade etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Aralık 2017 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlanlar için, gazetelere 550 milyon TL para dağıtmak israf değil mi?

Çağ internet çağı ama anlayış 20 yıl öncesinin anlayışı.

Normal şartlarda, Devletin kuracağı bir internet sitesinde yayımlanabilecek personel alım, kamulaştırma vb. ilanları, büyük paralar verilerek, hala yerel ve Türkiye çağında yayın yapan gazetelerde yayımlanmaktadır.

Basın İlan Kurumu, bugün yaptığı açıklamada, 2017 yılında 550 milyon TL resmi ilan parası verildiğini söyledi.

Ayrıca kurumun 41 ilde şubesi olduğunu vurguladı.

Genel Müdür Yakup Karaca "Bir önceki yıl yapılan artışta hem gazetelerimize sayı olarak hem de bazı avantajlar getirmek suretiyle yer yer yüzde 50'ye varan oranlarda zam yapılmıştı. Genel kurulumuzun zam konusunda tavsiye mahiyetindeki kararını Bakanlar Kurulumuzu ilettik. Bu tarife en kısa zamanda yürürlüğe girecek diye umuyoruz." diye konuşarak, bu rakamın 2018 yılında daha da artacağını belirtmiştir. İlgili haberi okumak için tıklayınız.

1998 yılında hayatımıza giren internetin üzerinden 20 yıl geçti. Ancak algılar, kafa yapısı, olaylara yaklaşım şekli hala 20 yıl öncesine ait.

Genel Müdür Yakup Karaca'ya şu soruları sormak isteriz:

1- Bu ilanların, Devletin kuracağı bir internet sitesinde yayımlanması mümkün değil midir? Neden sadece ilan.gov.tr adresi yeterli olmamaktadır?

2- Tirajları dahi doğru olmayan, yerel ve Türkiye çapında yayın yapan gazetelere 550 milyon TL aktarmak israf değil midir?

3- Kurumunuz ilanların sadece ilan.gov.tr adresi üzerinden yayımına yönelik bir çalışması var mıdır?

4- Taşrada kimsenin okumadığı, kime ve neye hizmet ettiği belli olmayan yerel gazetelere kaynak aktarılmasına daha ne kadar devam edilecektir?

5- Ana görevi resmi ilanları yayımlamak olan kurumun, 41 ilde teşkilatlanmasının artık gözden geçirilmesinin zamanı gelmemiş midir?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber