İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

2018 yılına sarkan araştırma görevlisi ilanlarına atanacakların durumu ne olacak?

2017 yılında ilan edilen araştırma görevlisi ilanlarının 2018 yılına sarkması halinde atanacaklar kişilerin statüleri hakkında belirsizlik sürüyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Aralık 2017 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
2018 yılına sarkan araştırma görevlisi ilanlarına atanacakların durumu ne olacak?

Bilindiği üzere, 01.01.2018 tarihinde yürürlüğe girecek 2547 sayılı Kanunun Ek 38 inci maddesinde "Yükseköğretim kurumları araştırma görevlisi kadrolarına atamalar, 33 üncü maddede belirtilen usule uygun olarak 50 nci maddenin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında yapılır. Bu kapsamda atananlardan doktora veya sanatta yeterlik eğitimlerini tamamlayanların en fazla %20'si doktora veya sanatta yeterlik eğitimini tamamladıkları kurumların senatolarınca belirlenen ve Yükseköğretim Kurulunca onaylanan performansa dayalı kriterler çerçevesinde yardımcı doçent kadrolarına atanabilir. Bu kapsamda atanamayanların, doktora veya sanatta yeterlik eğitimini tamamladıkları kurumların öğretim üyesi kadrolarına atanabilmeleri için en az bir eğitim-öğretim yılı yurt içinde veya yurt dışında farklı bir yükseköğretim kurumunda çalışması gerekir. Bu madde kapsamında atananlara 35 inci maddeye göre yurt içinde başka bir yükseköğretim kurumlarındaki doktora veya sanatta yeterlik eğitim süreleri için mecburi hizmet yüklenemez." hükümleri bulunmaktadır.

Buna göre, yeni yıldan itibaren yürürlüğe girecek kanun hükmüne göre tüm araştırma görevlisi atamaları ilgili kanunun 50-d statüsüne göre yapılacaktır.

Ancak, yükseköğretim kurumları tarafından verilen ilanlara atanmaya hak kazananlardan güvenlik soruşturması 2018 yılına kalacaklar ile ilan edildikten sonra sınavları bir sonraki yıl yapılacak olanların atamalarının hangi statüde yapılacağı hususunda belirsizlik söz konusudur.

Bu nedenle, hem adayların hem de üniversitelerin bu konuda düştüğü belirsizliği çözmek adına Yükseköğretim Kurulu tarafından açıklama yapılmasında yarar bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber