PTT'nin 399'a tabi personeli yükselemeyecek mi?

PTT'nin teşkilat yapısı değiştirilip AŞ. yapılırken, 399'a tabi olarak çalışan personelin görevde yükselebileceği belirtilmişti. Ancak şirket bünyesinde çalışan 399'a personel, PTT'nin görevde yükselme sınavı açmadığını belirtmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Ocak 2018 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PTT'nin 399'a tabi personeli yükselemeyecek mi?

Bilindiği üzere, PTT bir kamu iktisadi teşebbüsü iken daha sonra A.Ş.'ye dönüştürülmüştür.

A.Ş.'ye dönüşme sırasında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTT'nin özelleşmesi halinde mevcut memurun sözleşmeli kadroya alınmayacağını vurgulamış ve görevde yükselmek için sözleşmeli kadroya geçme mecburiyetinin de kalktığını müjdelemişti. İlgili haber için tıklayınız.

Ancak, PTT 4 Ocak 2018 tarihinde yayımladığı yazıda, Dağıtıcı unvanında çalışan personelin Memur kadrolarına atanmalarına yönelik olarak planlanan bir görevde yükselme çalışması olmadığını belirtmiştir.

Yine aynı yazıda, 6475 sayılı Kanunun geçici 6. maddesine atıf yapılmış ve idari hizmet sözleşmesine geçmek istemeyenler ile geçiş talebi uygun görülmeyenlerin mevcut statülerinde istihdam edilmeye devam edileceği belirtilmiştir.

Bu yazı, açık olmamakla birlikte, 399'a tabi olarak çalışan personelin görevde yükselme işlemlerinin yapılmayacağı şeklinde anlaşılmaktadır.

Yukarıda yer verilen dönemin Ulaştırma Bakanının açıklaması dikkate alındığında, personelin tedirginliğini giderecek bir açıklama yapılması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber