TBMM'de bu hafta, zorunlu tasarruf kesintilerinin tasfiyesine iliskin düzenlemenin yasalasması bekleniyor.

Haber Giriş : 21 Nisan 2003 00:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'de bu hafta, zorunlu tasarruf kesintilerinin tasfiyesine iliskin düzenlemenin yasalasmasıi bekleniyor.

TBMM Saglik ve Sosyal Isler Komisyonu'nda geçen hafta kabul edilen, kamuoyunda ''zorunlu tasarruf'' olarak nitelendirilen, çalisanlarin tasarrufa tesvik fonu hesabinda biriken paralarin geri ödeme planina iliskin tasarinin bu hafta yasalastirilmasi bekleniyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nun Sali günü yapacagi toplantida ele alinacak olan tasarinin, 24 Nisan Persembe günü de Genel Kurul'da görüsülmesi bekleniyor.

Tasariya göre, hak sahiplerinin ana paralari Nisan 2003'te ödenecek. Nemalandirilan tutar ise Mart, Haziran, Eylül ve Aralik aylarinda olmak üzere 2004 ve 2005'te dörder taksit, 2006 yilinin Mart ve Haziran aylarinda ikiser taksit olmak üzere toplam 10 bölümde ödenecek. Nemalar, her ay TÜFE oranina yüzde 5 eklenmesiyle degerlendirilecek.

Hazine Müstesarligi'nin bagli oldugu Bakan, ödeme tarihlerini bir ay önce veya bir ay sonra olarak belirleyebilecek. Ödemelerden hiçbir vergi ve kesinti yapilmayacak.

Emeklilik veya ölüm halinde taksitlendirme devam etmeyecek, ilgililere veya kanuni mirasçilarina kalan tutar defaten ödenecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu Sali günkü toplantisinda, Bor ve Ürünleri Aristirma Enstitüsü kurulmasi hakkinda kanun tasarisini da görüsecek.

Öte yandan, TBMM Milli Egitim Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nun 24 Nisan Persembe günü yapacagi toplantida, Mesleki Egitim Kanunu'nda degisiklik yaparak çiraklarin sigorta primlerinin egitim gördükleri kurumlar tarafindan ödenmesini öngören yasa tasarisiele alinacak.
Hurriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber