Sağlık Bakanlığı istifa sonrası dönüş kurası yayımlayacak mı?

İstifa etmiş sağlık personeli, Bakanlığın 2018 yılında, istifa sonrası dönüş kurası yayımlayıp yayımlamayacağını merak ediyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Ocak 2018 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı istifa sonrası dönüş kurası yayımlayacak mı?

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde 15. maddesi şu şekildedir:

"Madde 15 - (1) Kamu kurum ve kuruluşlarında sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfından bir unvanda çalışmış olup, bu görevlerinden çeşitli nedenlerle ayrılmış olanlar Bakanlık ve bağlı kuruluşlarının aynı hizmet sınıfı kadrolarında yeniden göreve başlatılabilirler. Bakanlık ve bağlı kuruluşları, kadro durumunun müsait olması halinde yeniden atama suretiyle doldurulacak kadroları ilan eder. Müracaat edenlerin yerleştirmeleri tercihlerine göre kura ile yapılır.

(2) Uzman tabip, uzman (TUTG), tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacıların yeniden atamaları ilgili mevzuatı gereği ilk atama usul ve esaslarına göre, belirlenecek dönemlerde kur'a ile yapılır."

Sağlık Bakanlığı daha önceki yıllarda istifa sonrası atamaları için kuralar açmış ancak belli bir süredir bu şekilde bir atama yapmamaktadır.

Bu kuralar, uzman tabip, dış tabib, eczacı kadroları için düzenli olarak yapılmasına rağmen sağlık hizmetleri sınıfındaki diğer personel için 2017 yılında açılmamıştır.

Bakanlık arandığında ise 2018 yılında yapılıp yapılmayacağı konusunda da kesin bir bilgi verilmemektedir.

Yardımcı sağlık hizmetleri sınıfının mağduriyetinin giderilmesi için bu kuraların doktorlarda olduğu gibi belli dönemlerde açılması uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber