İade edilmeyen morbeyin mağdurlarının yaşadığı sorun nereden kaynaklanıyor!

Bugün yayımlanan iade KHK'sı sadece bir kısım morbeyin mağdurunu kapsıyor. Devletin, diğer morbeyin mağdurları için de elini çabuk tutması gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ocak 2018 15:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İade edilmeyen morbeyin mağdurlarının yaşadığı sorun nereden kaynaklanıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, morbeyin uygulamasının yaratmış olduğu mağduriyetlerin çözüleceğini belirtmişti.

Ancak bugün yayımlanan 697 sayılı KHK, morbeyin uygulamalarından mağdur olan sadece bir kısım personeli kapsamaktadır.

Whatsapp hattımıza gelen bildirimlere göre, tüm morbeyin mağdurları değil sadece bir kısım morbeyin mağdurları iade olmuş görünmektedir.

Memurlar.net olarak ulaşmış olduğumuz tespitler şu şekildedir: Sorun, kullanmış olduğu hat, eşinin üzerine olanlarda yaşanmaktadır. Tespitler, cep telefonu hattı üzerinden yapılmış, mağduriyetler de hattın sahibi gibi görünen eşin kurumuna bildirilmiştir. Bu nedenle cep telefonu hattının sahibi olmamasına rağmen, hattı kullanan kişilerin, Savcılık kararıyla birlikte durumu, çalışmış oldukları kuruma bildirmeleri gerekmektedir.

Yaşanan sorunun hızlıca çözülmesi için, kurumların kendilerine yapılan başvuruları ivedi olarak ele alması ve yayımlanacak bir sonraki iade KHK listelerine eklemesi gerekmektedir.

Aşağıda ziyaretçilerimizden gelen bazı mesajlara yer veriyoruz:

- Morbeyin tuzağından abimin adına kayıtlı benim kullandığım hattan abimde bende hiç bir kriterimiz Yok iken ihraç edildik bugün çıkan KHK'da abim hat sahibi iade edildi beni iade etmediler
Bir hat yüzünden iki kişi ihraç edilip tek bir iade yapıldı
Lütfen yardımcı olun ve sesimizi duyurun

- Eşim bylocktan ihrac oldu ve 1 yil tutuklu kaldi sonra tahliye oldu, dosyasında baska hiç bir delil ve iddia yok
Mor beyin mağdur listesinde adı yer alıyor ve bu belge mahkeme dosyasına da geldi. Ancak bugün yayımlanan iade KHK'sında ismi yer almıyor.
Düğünümüze 1 hafta kala tutuklandı eşim, resmi nikah yapmıştık ancak düğün yapamadık halen de yapamıyoruz, yardımcı olursanız seviniriz

- Merhaba benim morbeyin listesinde telefonum olmasına rağmen bende iade olamadım. 2016 kasım ayında ihraç oldum. Kime gitsem bylock dediler kullanmadım dedim kimse inanmadı tutuklandım. % 80 engelli raporun var. Sağlık sebebinden 33 gün sonra tahliye edildim. Sigortam olmadığından tedavim aksadı. Namaz kılalım derken morbeyin mağduru olduk.Devlet büyüklerimiz düzeltilecek dedi. Çok umutlandım KHK da ismimi görmeyince yıkıldım. Engelli halimle inşatlarda çalışıyorum. Allah büyük hayırlısı

-Uzman doktorum mor beyin mağduruyum . Madden manen ve sosyal anlamda çok fazla mağduriyetler yaşadım. Telefon hattı eşimin üstünde olup kullanıcı bendim ek başka en ufak bir kriterim yoktu bugün iade KHK'sında ismimi görmeyince 2. yıkım oldu bizler için . Mağduriyetimiz devam ediyor lütfen sağlık bakanlığının ve ilgili kurumların ivedi bir şekilde KHK çıkartması ve bu tür mağduriyetlerin giderilmesi için ses olun. Saygılar..

-Birisine verdiğim hat yüzünden açığa alındım. Başka hiçbir kriter yok. 3 ay önce takipsizlik aldım. Üzerime kayıtlı olan bu hatta morbeyin yönlendirmesi olduğu tespit edildi. Hattı verdiğim kişi de tahliye oldu. Hakkımda hem takipsizlik hem hattın morbeyin mağduru olmasına rağmen bu KHK'da iade edilmedim. 14 aydır açıktayım. Bir insan daha ne kadar temiz olabilir. İlgilenirseniz sevinirim.

-Selam benim esimde mağdurdur, babasının adına bir hat yalnız kız kardeşi kullanmıştır. Hem damatta hem de kiz kardesinde mor beyin cikti son khk damat iade edildi esim madur birinci derece akrabadan dolayi esim atildi lutfen sesimizi duyurun

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber