Vali ve kaymakamdan daha fazla maaş alan kim?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, "Kaymakam emrindeki çalışandan düşük ücret almayacak" demişti. Peki hangi meslek grubu kaymakamdan daha fazla ücret alıyor?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ocak 2018 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vali ve kaymakamdan daha fazla maaş alan kim?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde, "Kaymakam emrindeki çalışandan düşük ücret almayacak" demişti. Peki hangi meslek grubu kaymakamdan daha fazla ücret alıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 800 kaymakam ile biraraya gelmiş ve toplantıda yaptığı açıklamada "Kaymakam emrindeki çalışandan düşük ücret almayacak" demişti.

Geçen yıla kadar ile ve ilçelerimizde bu şekilde bir sorun yer almıyordu.

Kaymakam veya Vali emri altındaki tüm personelden yüksek ücret alıyordu.

Ancak, 25 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 694 sayılı KHK ile bu sistem Sağlık Bakanlığı tarafından bozulmuştur. 694 sayılı KHK ile getirilen sistem uyarınca, il sağlık müdürü, başkan ve ilçe müdürlerinin sözleşmeli olarak istihdam edilmesi öngörülmüştür. Bu yeni sistemde il sağlık müdürü ve başkanlar validen, ilçe müdürleri ise kaymakamdan daha yüksek maaş almaya başladı. Memurlar.net'te Ekim 2017 tarihinde yayımlanan haberde, bu soruna dikkat çekilmişti. Tıklayınız.

Bir Vali'nin aldığı maaş 11 bin lira, kaymakamın aldığı maaş ise 7 bin lira civarındadır.

Sağlık Bakanlığı bürokratları, 2011 yılında bozdukları Bakanlık ana omurgasını, 2017 yılında düzeltmeye çalışırken bu kez de kamu personel maaş sistemini bozmuşlardır.

Şuan eğer il veya ilçelerde, amirinden daha fazla maaş alan memurların olduğu bir sistem kurulmuş ise bu sistemi kuran Sağlık Bakanlığıdır.

Sistemin yeniden eski haline dönmesi için kaymakam veya vali maaşlarına zam yapmak çözüm değildir. Zira bu kez diğer il ve ilçe müdürleri "neden biz daha az maaş alıyoruz?" diyeceklerdir.

Sağlık Bakanlığı bürokratları sistemde bir istisna olarak durduğu ve il sağlık müdürünün sadece doktorlardan oluşması gerekiyor şeklinde önyargı kırılmadığı sürece bu sorun hep varolacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber