Morbeyin mağdurlarından, İhraç edilenler döndü, açıktakiler dönemedi

Morbeyin programı ile Bylock'a bulaştırılanlar KHK ile görevlerine döndü ama başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere açığa alınmış personel hala görevlerine dönemedi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Ocak 2018 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Morbeyin mağdurlarından, İhraç edilenler döndü, açıktakiler dönemedi

FETÖ'nün Morbeyin programı ile Bylock'a bulaştırdığı kamu personelinin önemli bir kısmı kanun hükmünde kararnameyle görevlerine iade edildi.

Bylock indirmemiş olmamasına rağmen, FETÖ'nün Morbeyin programlarından olan Namaz Vakitleri, Kıble Pusulası gibi programlarla Bylock'a bulaştırılanların önemli bir kısmı 12 Ocak 2018'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameyle görevlerine iade edildi.

Hatırlanacağı üzere, Morbeyin mağduriyetine ilişkin ilk resmi açıklama 28 Aralık 2017 tarihinde yapılmıştı.

Mağdurların önemli bir kısmı Bakanlar Kurulu Kararı gerektiren KHK ile görevlerine dönmüş olmasına rağmen, sadece bir Bakanlığın karar almasını gerektiren açıktaki personelle ilgili olarak hala bir işlem yapılmamaktadır.

Örneğin, Sağlık Bakanlığı, morbeyinden dolayı mağur olan açıktaki personelini, bugün itibariyle dahi hala görevine iade etmemiştir.

Bir çoğu kovuşturmaya yer olmadığına dair karar almış olan ve bu kararları Bakanlığa bildiren personel, Bakan Ahmet Demircan'ın sorunlarına çözüm bulmasını istiyor.

Bu arada bir not olarak belirtmek istiyoruz. MEB, morbeyin mağduru olup da açıkta bulunan tüm öğretmenleri görevlerine iade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber