Gizli tanık Albatros'tan dolayı mağdur olanlar ne kadar daha bekleyecek?

Gizli tanık Albatros'un, bir CD içerisinde verdiği listede isimleri yer alan 6 bine yakın kamu çalışanı, sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Ocak 2018 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gizli tanık Albatros'tan dolayı mağdur olanlar ne kadar daha bekleyecek?

Gizli tanık Albatros'un, bir CD içerisinde verdiği listede isimleri yer alan 6 bine yakın kamu çalışanı, sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor.

15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin üzerinden 18 ay geçti. Ancak Devletin çarkları yavaş çalıştığı için gerçek FETÖ üyeleri ile masumların ayırd edilmesinde hala sorunlar yaşanıyor.

Sorun yaşanan yerlerden birisi de Adalet Bakanlığı.... Bakanlık, gizli tanık Albatros'un verdiği CD'de yer alan yüzlerce çalışanını, herhangi bir doğrulama işlemi yapmadan açığa aldı. Bunlardan bir kısmı adli süreç yaşayıp hapis yattı, bir kısmı ihraç oldu.

Ancak yavaş yavaş, Cumhuriyet Savcılıklarının verdiği takipsizlik kararıyla birlikte, Albatros'un verdiği CD'de yer alan ismin FETÖ üyesi olmadığı ortaya çıkmaya başladı.

Mağdur olanlar, tıpkı morbeyin de olduğu gibi masumların isimlerinin bulaştırıldığı bu sorunun çözülmesini talep ediyor.

İŞTE MAĞDURLARIN ŞİKAYETLERI

- Sayın memurlar.net editörleri ; Ben 04.05.2017 tarihinde gözaltına alınan ve 73 gün cezaevinde yattıktan sonra tensiple serbest bırakılan ve bu tarihten bugüne kadar görevden uzaklaştırılmış bir şekilde bekleyen bir zabıt katibiyim. Göreve atanma tarihim 01.01.2017.
Yaptığım araştırmaya göre başka bir delil olmadan albatros kod adı verilen itirafçı - iftiracı tarafından verilen listede 4 numara olduğum için gözaltına alıp tutuklandim . Hakkımda yürütülen soruşturma dosyamda aleyhime herhangi bir delil olmadığı halde sadece listede ismim olduğu için açıkta beklemekteyim . Bu listenin doğruluğu teyit edilmeden Türkiye genelinde benim gibi binlerce Adalet Bakanlığı personeli gözaltına alınmış , tutuklanmış, ihraç edilmiş ya da açığa alınmıştır . Bu listenin hedef saptırma listesi olduğunu tıpkı mor beyin uygulamasında olduğu gibi masum insanları bu sorusturmalara dahil ederek operasyonları sulandirma amacı taşımaktadır . sizden isteğim ricam bu iddiaları araştırarak bu konuda bir haber yapıp sesimizi ilgili yerlere duyurmanizdir .

- Merhaba, ben malatya zabıt katibi olarak görev yapıyordum, ihraç edildim 6 Ocak KHK ile, fetö soruşturmam 13 aydır devam ediyor, hiç bir delil olmamasına rağmen hala fetö şüphelisi muamelesi yapıyorlar, tek delil ise albatros isimli bir gizli tanık ifadesi, bu adi yalancı bakanlığa bir liste sunuyor şunlar fetöcülerin listesi diye, ha bir de derecelendirme yapmışlar mesela ben 4.kategori bir fetöcüymüşüm, bir asılsız ihbar yüzünden aile şerefim hayatım alt üst oldu, 13 ay oldu hala takipsizlik kararı alamadım, adli soruşturması bitmeyen kişiyi de komisyon iade etmez, bu kısır döngü içinde hayatımı sürdürüyorum, bu süreçleri yaşarken bir kızım oldu Haziran ayında inanın tek dayanağım minicik yavrum. Kızıma hamileyken adli soruşturma ve ihraç yaşadım, çok üzüldüm çok ağladım, ancak şu gün oldu hala düzelen bir şey yok. Benim gibi çok mağdur var bu albatros listesinden lütfen bizi de haber yapar mısınız. İyi günler dilerim.

- Merhaba memurlar net yoneticileri ben muhammet saka adli tip kurumunda vhki olarak çalışıyorum. 10 mayis 2017 tarihinde hakkinda bir ihbar var denilerek aciga alindim ve halada aciktayim iki hafta once savcilik kovusturmaya gerek yok dedi aciga alinma nedenim albatros diye kendini kodlayan bir feto iftiracisidir kendi ifadesinde bir usb verdigini ve bu usb deki kisileri tanimadigini bu listeyi bir fetocunun bilgisayarindan kopyaladigini bu kisilerin fetocu olabilecini soyluyo ve hatta beni '4' numarali fetocu olarak kayit ediyolar brnim okulum 2012 yilinda bitti ve 2013 yili boyunca istanbulda calisiyodum ancak nasil oldu bilmiyorum ama iktidar yanlisi oldugumdan olsa gerek diye düşünüyorum beni ve benim gibi alakasi olmayan bir suru katip infaz koruma memurunu bu listeye eklemisler. Kimisi numaralandirilmis kimi isimlerin numarasi yokmus savciligin diger baktigi arastirdigi konulara gore telefonunda bylok yok dernek vakif yok okul yok gazete dergi aboneligi yok banka hesabi var ancak o donemde herhangi bir islem yok diyerek kovusturmaya yer yok diye karar vermisler. Bu surecte goz alti ev aramasi ifade alma olmadi, hatta savciliga bizzat kendim gittim ifade vermek istiyorum dedim almadilar. Ben feto ile hic bir dönem birlikte olmadim banka hesabi actirma nedenim ise 2013 yılı mayis aralik arasinda a101 markette calismam dolayisi ile hesap actim ve burdan sadece maasimi aldim sonrasinda fetoculer bankaya para yatirmaya basladiginda 2014 haziran gibi gittim banka hesabini kapattim. Baska hic bir kiriter olmadigi halde iftiraci adam bile bunlarin hic birini tanımıyorum baskasinin bilgisayarin kopyaladim onlar uzerinde oynamis olabilir dedigi halde hala aciktayim ben ve ailemin cekti bu vatan hainligi damgasi hala uzerimizde ve isime iade etmediler sizlerden istigim ben ve benim gibi hic alakasi olmayan bir sürü insan ocagina ateş düşüren bu albatros maduriyetlerini dile getirmenizdir sizden başka sesimizi duyan yok lütfen bu binlerce albatros magduruna yardimci olun ve artik bizimle ilgili bi haber yapin simdiden tesekkurler

- 2012 yilinda kpss den 73 puan aldim. Almis oldugum bu puan ile ya zabit katibi ya da infaz koruma memurluguna yada Yargitay ve Danistay'in Zabit Katipligi alimlarina girilebiliyordu. Once Izmir Odemis infaz koruma memurlugunu denedim olmadi, daha snra Danistay, sonra Yargitay, fakat denemelerim basarisizlikla sonuclandi. Babam polis memuru, 2013 yilinda tayinini Aksaray iline istemesi sebebiyle bende Aksaray adliyesinde katiplik sinavina basvurdum. Bu sinava 379 kisi basvurmustu, klawye sinavinda geldim ve mulakatida gecerek gorevime 2013 yili 16 mayisda basladim. 2 yil Aksaray, 1 yil da Sereflikochisar'da olmak uzere 3 yil gorev yaptim.
15 Temmuz 2016 da meydana gelen FETO/PDY Teror Örgütünce gerceklestirilen hain darbe olayi ile ilgili olarak 16 Agustos 2016 yilinda önce açığa, 28.10.2016 tarihli 675 Sayili K.H.K ile de ihrac islemim yapildi. Hakkimda yapilan sorusturma neticelendi ve 18.12.2017 tarihinde Kovusturmaya Yer Olmadigina dair kararimi aldim. Telefon ve bilgisayarimda yapilan inceleme de her hangi bir bagimin olmadigi, zaman - sizinti gibi dergi gazete uyeligimin olmadigini, Bylock, Bank Asya, Sohbet, Himmet adi altinda toplanan para, dershane yurt gibi bu örgütle alakali hic bir olusumun icine girmedigimi ifadelerimde belirttim. 17.08.2016 gunu aciga alindigim gun Savcim tarafindan yapilan sorgulamam da itirafci olup olmak istemedigim soruldu, bende bu yapilanmanin arasina girmedigim icin itirafci olamayacagimi, yapilanma icinde yer almadigim icin her hangi bir bilgiye sahip olmadigimi belirttim. Bu yapilanma ile ilgili sadece Aksaray iline ilk gittgimde yine adliye personelinden olan ve itirafci olup halen gorevine devam eden M.Ş tarafindan biriyle gorusturuldugumu, bu kisinin beni o tarihte cemaat olarak tabir edilen yapilanmaya ait memur evlerine davet ettigini, onlarin evlerinde kalmamin maddi manevi anlamda iyi olacagini belirttigini, evlerinde kalmam dahilinde maasimin %10-15 gibi bi rakamini istediklerini, tek basima ev tutarsam gecinemeyecegimi belirttiklerini soyledim, fakat bunlara ragmen evlerine gitmedigimi, yaklasik 12.000 tl lik bi harcama yaparak tek basima ev tutup birca girdigimi ama yine de bu yapilanmaya girmedigimi anlattim, baska da bir bildigimin olmadigini soyledim.
Kaldi ki 5 defa polislige, 2 ser kez yargtai danistay ve infaz koruma memurluguna girdigimi, zar zor Aksaray Adliyesinde ilk 6 ya girdigimi ve kazandigimi, fetocu olsam bu girdigim sinavlari daha erken kazanabilecegimi belirttim. Fakat yine de olayin sicakligindan ve tehlike arz etmesinden auphe duyduklari icin once aciga sonra da ihrac oldum.
24.12.2017 tarihinde aldigim takipsizlik kararina baktigimda Ankara Cumhuriyet Bassavciligindan gelen ihbarla ( Kod Adi ALBATROS olan gizli taniktan elde edilen flash bellekde adimin ciktigini ) öğrendim. Kendi capimla yaptigim inceleme de benim gibi bir cok kisinin mağdur edildiğini, magdur edilen kisilerin bir cogunun hukumet yanlisi kisiler oldugunu ve Büro Memur Sen'e üyeliklerinin oldugunu gördüm.
Yani hic bir kriter hic bir delil yokken tanimadigim 1 kisini flash belleginden ismimin cikmasi yuzunden Vatan haini ilan edilerek ekmegimden edildim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber