İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İl içi özür mağdurlarının sorunları gerçekçi bir şekilde çözülmeli!

MEB, iller arası nakilde, atanamayan özür mağdurlarını il emrine atadı ama il içi mağdurları için bir kaç yıl önce yayımlanan formalite yazıyı yayımladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Şubat 2018 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İl içi özür mağdurlarının sorunları gerçekçi bir şekilde çözülmeli!

MEB, yarıyıl özür tayinlerinde, hizmet puanı yetersiz olduğu içi için nakil talepleri gerçekleşmeyen öğretmenleri il emrine atadı. İl içi özür mağdurları için ise bakan Nabi bey döneminde yayımlanan benzer bir yazıyı illere gönderdi.

2018 yılı Ocak Ayı Öğretmenlerin Aile Birliği, Sağlık, Can Güvenliği Mazeretleri ve Engellilik Durumu ile Diğer Nedenlere Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu'na istinaden bakanlık verilerine göre il içinde 19.396 öğretmen başvuruda bulunmuş olup yalnızca 4.968 öğretmenin ataması gerçekleşmiştir.

Özür grubu atamalarında yıllarca kanayan yara olan il içi atama bekleyen öğretmenler bir kez daha mağdur edilmiş, aynı il sınırları içerisinde ailelerinden kilometrelerce uzakta yaşamaya mecbur bırakılmıştır. Eşinden, çocuğundan, anne ve babasından 100 ila 250 km uzakta olan bu öğretmenler her gün 3-4 saat yollarda çile çekmekte ya da ikinci bir ev kurmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı il içinde çeşitli özür sebepleri ile yer değiştiremeyen bu öğretmenlerin derdine çare bulamadıkça bu sayı gün geçtikçe artacak ve işin içinden çıkılamayacak hal alacaktır.

Mağduriyetin giderilmesi için il içi öğretmenlerin sorunları için gerçekçi bir çözüm üretilmesi gerekmektedir.

Bakanlık en azından evinden 50 km ve ilersiine giden kaç öğretmen vardır, bu talebi öğrenmeli daha sonra da, hak ve adilce sorunu çözemeye çalışmalıdır.

Elbetteki tüm il içi özür mağdurlarını istedikleri yere atayın demek kamu gerelerine uygun değildir. Ancak eşinden ve ailesinden 50 km'ye giden öğretmenleri görmezden gelmek veya bunları Valiliklerin insafına bırakmak da doğru değildir.

Bu da bir öğretmeminizim yaşadığı duygular:

Sayın Müdürüm
Öncelikle hayırlı günler diliyorum. İl içi özür grubu olarak yıllardır ailemizden uzakta çalışmak zorunda kalıyoruz. Kimimiz sadece uzakta çalışmıyor uzakta yaşamak zorunda da kalıyor. Aynı ilde sadece hafta sonu görüşebilen aileler var. Biliyoruz ki tüm il içi özür grubuna ilçe emri veremiyorsunuz. Ama 10-20 km giden ile 50-100 hatta 200 km gidenin mağduriyetini bir tutmayın istiyoruz. 50 km üstü yol giden için çalışma yapılmasını istiyoruz. Sadece ulaşımı bizi yormayacak, ailemizden uzakta ömrümüzü yollarda geçirmeyeceğimiz bir uzaklıkta mutlu ve huzurlu çalışmak istiyoruz. 50 km üstü giden sayımız çok değil ama mağduriyetimiz büyük. Size inanıyor ve size güveniyoruz.Aile olmayı bize çok görmeyin lütfen. Görevlendirmeye valilikler yanaşmıyor malesef. 2015 de Nabi Bey in yazısını birkaç valilik dışında hiç bir valilik çözmedi. Bizim sorunumuzu ancak siz çözebilirsiniz. İl dışı özür grubunu aileleriyle buluşturduğunuz gibi bizi de ailemize buluşturun istiyoruz. Bize aile olmayı çok görmeyin. Hayırlı günler dilerim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber