İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonununca yurtdışına gönderilecek öğretmenlerin görev süreleri uzatıldı

Haber Giriş : 11 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karar Sayısı : 2004/7353

Ekli ?Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunun Çalışma Esas ve Usulleri ile Bu Komisyon Tarafından Yurtdışında Görevlendirilecek Personelin Nitelikleri ile Hak ve Yükümlülüklerinin Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar?ın yürürlüğe konulması; ilgili kurumların görüşlerine dayanan Maliye Bakanlığının 12/5/2004 tarihli ve 09358 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ek 36 ncı maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 18/5/2004 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunun Çalışma Esas ve Usulleri ile Bu Komisyon Tarafından Yurtdışında Görevlendirilecek Personelin Nitelikleri ile Hak ve Yükümlülüklerinin Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar

Madde 1 ? 5/6/2003 tarihli ve 2003/5753 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunun Çalışma Esas ve Usulleri ile Bu Komisyon Tarafından Yurtdışında Görevlendirilecek Personelin Nitelikleri ile Hak ve Yükümlülüklerinin Belirlenmesine İlişkin Kararın 8 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Komisyonca en fazla 3 yıl daha uzatılabilir. Toplam görev süresi 4 yılı geçemez. Ancak bu süre, ikili andlaşmalar uyarınca l yıl daha uzatılabilir." ibaresi, "Komisyonca öğretmenlerde en fazla 4 yıl, diğer personelde ise en fazla 3 yıl daha uzatılabilir. Toplam görev süresi öğretmenlerde 5, diğer personelde ise 4 yılı geçemez. Görev süresi eğitim-öğretim döneminin bitiminden önce sona erenlerin süreleri, bölgelerindeki eğitim-öğretim döneminin sona eriş tarihine kadar uzatılabilir." şeklinde değiştirilmiştir.

Madde 2 ? Aynı Kararın 10 uncu maddesinin (c) bendinde yer alan "üçer aylık dönemler itibarıyla kurumları tarafından ödenir." ibaresi, "Dışişleri Bakanlığı bütçesinden ödenir." şeklinde değiştirilmiştir.

Madde 3 ? Aynı Kararın geçici l inci maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Ancak, birinci fıkra uyarınca görev süresi sona erdirilecek olan öğretmenlerden görev bölgelerinde eğitim-öğretim devam edenlerin yurtdışı görevleri eğitim-öğretim döneminin bitiş tarihinde sona erdirilir."

Madde 4 ? Bu Karar yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Madde 5 ? Bu Kararı Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber