TPAO personel yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

TPAO personel yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Şubat 2018 07:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TPAO personel yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

23 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğünden:

TÜRKİYE PETROLLERİ ANONİM ORTAKLIĞI PERSONEL YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 - 29/11/2006 tarihli ve 26361 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Personel Yönetmeliğinin 24 üncü maddesinin yedinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 29 uncu maddesinin dördüncü fıkrası ile beşinci fıkrasında yer alan "ve dördüncü" ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 - Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 - Bu Yönetmelik hükümlerini Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürü yürütür.

İLGİLİ HÜKÜMLER

Hizmete girişte ücret tespiti

MADDE 24 - (1) Personelin ücretleri, Yönetmelik ekinde yer alan Personelin Görev Derecelerini gösterir (Ek-2), itibari hizmet süresine göre görev derecelerinde alınacak ücret kademesini gösterir Ücret Skalası (Ek-4) ve bazı durumlarda, görev unvanları için Asgari Tahsil Şartı ve Hizmet Süresini gösterir (Ek-3) göz önünde bulundurularak Genel Müdürlükçe belirlenir.

(2) Yukarıdaki fıkra hükmüne göre belirlenen ödemeler Yüksek Planlama Kurulunun belirlediği tavan ücreti geçemez.

(3) İşe yeni alınan personele; 4 yıllık öğrenim esas alınarak (Ek-2)'deki görev unvanının bulunduğu derecenin, (Ek-4)'teki ücret skalasının ilk kademesinden ücret verilir.

(4) Ancak, işe alınan personelin, gördükleri öğrenim süresinin 4 yıldan fazla olması halinde, 4 yıldan fazla süreler ile avukatlık staj süresi ve ayrıca itibari hizmet süresini etkileyecek başka faktörler de mevcutsa, bunlar, yukarıdaki ücret kademelerine ilave edilmek suretiyle işe giriş ücreti belirlenir.

(5) Genel Müdür ve genel müdür yardımcılarının ücretleri, ilgili mevzuat çerçevesinde yönetim kurulunca belirlenir.

(6) Dil öğrenimi sırasında hazırlık sınıfında geçen süre, öğrenim yıllarının belirlenmesinde dikkate alınmaz.

(7) Doğrudan toplu iş sözleşmesi kapsamı dışında hizmet sözleşmesi ile hizmete alınacak personel ile kapsam içi statüde istihdam edilmekte iken toplu iş sözleşmesi kapsamı dışında hizmet sözleşmesi ile çalışılan bir göreve nakledilecek elemanlar hakkında bu Yönetmelik ve ilgili mevzuat hükümleri dikkate alınır.

Nakillerde ücret tespiti

MADDE 29 - (1) Bu Yönetmelik hükümlerine göre, bulunduğu görevden bir başka göreve naklen ya da naklen ve terfian tayin edilen personelin ücretleri aşağıda belirtilen esaslara göre tespit edilir:

a) Personelin tayin edildiği görevle bulunduğu görevin derecesi aynı ise, almakta olduğu ücretle nakledilir.

b) Personelin tayin edildiği görevin derecesi, bulunduğu görevin derecesinden daha üstte ise personel, itibari hizmet süresine göre yeni derecesinde yer alan ücretle nakledilir.

c) Personelin tayin edildiği görevin derecesi, bulunduğu görevin derecesinden daha altta ise personel, almakta olduğu ücretle nakledilir.

ç) Söz konusu personelin kademe ilerlemeleri veya ücret zamları itibari hizmet süresi dikkate alınarak, yeni görevinin derecesi üzerinden verilir.

(2) İnceleme ve Geliştirme Kurulu Üyeliğine, görev derecesi 1 olanlar dışında bir personelin naklen tayini mümkün değildir. Bu göreve naklen tayin edilen personel, bu göreve atanmadan önce bulunduğu görev derecesindeki ücreti ve kademe ilerlemesini almaya devam eder. İnceleme ve Geliştirme Kurulu Başkanlığı ile Üyeliğine tayin edilen personel, bu görevlerini en fazla 2 yıl sürdürebilirler. Söz konusu personelin; 2 nci yıl hizmetlerini tamamlamalarını müteakip, meslekleri ile ilgili birimde müktesebine uygun meslek unvanlı bir göreve atanmalarında Genel Müdür yetkilidir. Bu şekilde çalışmayı kabul etmeyen personel hakkında ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılır. 2 yıllık süre dolmadan da ilgili personel, müktesebine uygun derecesindeki meslek unvanlı göreve atanmasını talep edebilir.

(3) Ortaklığımızda Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmakta iken herhangi bir sebeple görevinden alınanların, derecesi 1 olan "Genel Müdür Danışmanı" görevine, almakta oldukları ücretle atamaları yapılır. Söz konusu personelin kademe ilerlemesi veya ücret zammı, itibari hizmet süresi dikkate alınarak, yeni görevinin derecesi üzerinden verilir.

(4) Kapsam içi statüde çalışmakta iken toplu iş sözleşmesi kapsamı dışında bir göreve atanan personelin ücret intibakında; 4 yıllık yüksek öğrenimli olarak kapsam içi statüde geçen hizmet süreleri aynen, 4 yıldan daha az öğrenimli olarak geçen hizmet sürelerinin ise 2/3'ü dikkate alınır. Kapsam içi statüde çalışmakta iken toplu iş sözleşmesi kapsamı dışında hizmet sözleşmesi ile çalışılan bir göreve atanan personelin kapsam içi statüde iken aldığı çıplak ücretin, atandığı toplu iş sözleşmesi kapsamı dışında hizmet sözleşmesi ile çalışmak üzere atandığı görevin çıplak ücretinden fazla olması halinde, söz konusu personelin almakta olduğu ücretle ataması yapılır. Bu personelin kademe ilerlemesi veya ücret zammı itibari hizmet süresi dikkate alınarak, yeni görevinin kadro derecesi üzerinden verilir.

(5) Birinci fıkranın (c) bendi ile üçüncü ve dördüncü fıkrada belirtilen personelin almakta olduğu ücretin itibari hizmet sürelerine göre hak kazanacakları ücretten daha yüksek olması halinde, söz konusu personele, bu iki ücret eşit hale gelinceye kadar ücret zamları ve kademe ilerlemesi sonunda ortaya çıkan ücret farkları verilmez.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber