İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Danıştay; Proje okuluna Bakanlıkça atananlar, 4 ve 8 yıllık görev süresine tabi degil, dedi

Danıştay kararına göre, Bakanlıkça proje okullarına ataması yapılmış olan, dört veya sekiz yıllık görev süresini tamamlayan öğretmenlerin proje okullarındaki görevleri sona ermeyecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 06 Mart 2018 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Danıştay; Proje okuluna Bakanlıkça atananlar, 4 ve 8 yıllık görev süresine tabi degil, dedi

Ordu ili Altınordu ilçesi Ordu Fen Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak görev yapmakta iken görev yaptığı okulun proje okulu kapsamına girmesiyle 8 yıllık görev süresi sona eren öğretmenin aynı ilçedeki Fatih Anadolu Lisesi'ne atanmasına ilişkin işlemin yürütmesinin durdurulması ve devamında iptali talebiyle Ordu Türk Eğitim-Sen Şubesi aracılığıyla açtığı davada Danıştay 2. Dairesi 30.01.2018 tarih 2016/15993 E. sayılı kararıyla işlemin yürütmesinin durdurulmasına karar vermiştir.

Kararın gerekçesi; "... Dava konusu Yönetmeliğin "Geçiş hükmü" başlıklı Geçici 1. Maddesinde dava konusu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte valiliklerce ataması yapılmış olup dört veya sekiz yıllık görev süresini tamamlayan öğretmenlerin proje okullarındaki görevlerinin sona ereceği ve istekleri de dikkate alınarak ilgili mevzuat uyarınca Valiliklerce belirtilen usulde diğer eğitim kurumlarına atamalarının yapılacağı yolunda düzenlemelere yer verilmesi ve davacının ise Ordu Fen Lisesi'ne daha önce Bakanlık işlemi ile atanmış olması karşısında; Ordu ili Altınordu İlçesi Ordu Fen Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak görev yapmakta olan ve dava konusu yönetmeliğin "Geçiş hükmü" başlıklı Geçici 1. maddesinin uygulanması kapsamında bulunmayan davacının aynı ilçede yer alan Fatih Anadolu Lisesi'ne atanmasına ilişkin 29.09.2016 günlü işlemde hukuka uygunluk bulunmamaktadır." şeklindedir.

Bu karara göre; Bakanlıkça proje okullarına ataması yapılmış olan, dört veya sekiz yıllık görev süresini tamamlayan öğretmenlerin proje okullarındaki görevleri sona ermeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber