Anaokullarına rehber öğretmen normu Başbakanlıkta mı bekliyor?

Edindiğimiz bilgiye göre MEB gerekli çalışmayı yapmış DPB dahil diğer birimlerden de görüş alarak düzenlemeye son şeklini verdiği halde aylardır (ki gelen bilgilere göre 5 aydır) yayımlanmak üzere Başbakanlıkta beklemektedir. Aksama Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünden mi yoksa başka bir noktadan mı kaynaklanmaktadır bilinmemekle beraber bu gecikme normal bir gecikme değildir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Mart 2018 10:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Anaokullarına rehber öğretmen normu Başbakanlıkta mı bekliyor?

18.06.2014 tarihinde yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikle Anaokullarında rehber öğretmen normu kaldırılmıştı.

Bu düzenleme ile beraber MEB bu okullardaki Rehber Öğretmenleri görevden alarak okullarını değiştirmişti. Bu düzenleme Danıştay 16.dairesi tarafından eksik düzenleme gerekçesiyle durdurulmuş ve sonucunda MEB bu okullara norm verdiği gibi görevden alınan öğretmenleri de görevlerine iade etmişti.

Bu aşamadan sonra bu kez 25.11.2016 tarihinde yeniden düzenleme yapılmış ve "Anaokulları hariç" ibaresi konularak daha önceki düzenlemedeki eksik düzenleme düzeltildi gerekçesiyle hukuk arkadan dolanılmıştı.

Böylece bu okullardan normlar yeniden kaldırılarak öğretmenlerin görev yerleri değiştirildi.

Konu yeniden yargıya taşınmış ve Eğitim İş Sendikasının açtığı Danıştay 2. Dairesi 2016/15896 Esas Numaralı davada yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı. Üstelik 23.05.2017 tarihinde. Tıklayınız.

Bu karardan sonra yargı kararı gereği mevzuat düzenlemesi ve görevden alınan öğretmenlerin göreve iadeleri beklenirken aradan geçen zamana rağmen bir düzenleme yayımlanmadı.

Edindiğimiz bilgiye göre MEB gerekli çalışmayı yapmış DPB dahil diğer birimlerden de görüş alarak düzenlemeye son şeklini verdiği halde aylardır (ki gelen bilgilere göre 5 aydır) yayımlanmak üzere Başbakanlıkta beklemektedir. Aksama Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğünden mi yoksa başka bir noktadan mı kaynaklanmaktadır bilinmemekle beraber bu gecikme normal bir gecikme değildir.

Türkiye Cumhuriyeti devleti anayasada karşılığı bulunduğu gibi hukuk devleti ise hukuk devletinin gereği yargı kararlarını uygulamaktır. Üstelik gecikmeksizin.

Binlerce öğretmeni ve yüzbinlerce öğrenciyi ilgilendiren sorunun bir an önce çözülmesi ümidiyle...

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber