İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Adalet Bakanlığı, zabıt katipliği kılavye sınavında kendi programını geliştirip kullanamaz mı?

Adalet Bakanlığı, Zabıt katipliği sınavında kullanılan programın da hazırlanarak tüm komisyonlarda kullanılmasının sağlanması, hatta sınava hazırlanacak tüm adaylara ücretsiz olarak erişimin açılmasına yönelik program geliştirmesi sınav programında birliğin sağlanması bakımından son derece önem arz etmektedir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Mart 2018 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adalet Bakanlığı, zabıt katipliği kılavye sınavında kendi programını geliştirip kullanamaz mı?

Adalet Bakanlığı tarafından zabıt katipliği sınavına ilişkin duyurular yayımlanmakta ve yayımlanan duyurudaki şartları taşıyanlar zabıt katipliği sınavına başvuruda bulunmaktadırlar. Şartları tutanların başvuruları kabul edildikten sonra uygulamalı (klavye) sınavı yapılmaktadır. Zabıt katipliği sınavında başarılı olabilmek için uygulamalı sınavda en az 90 ve üzeri kelime yazma şartı bulunmaktadır, 90 ve üzeri kelime yazanlar ise, sözlü sınava katılabilmekte, sözlü sınavda başarılı olanların atamalarına ilişkin gereken işlemler ilgili sınav komisyonları tarafından yapılmaktadır.

Önceleri, sınav komisyonu adayların yazdığı kelime sayısının ne kadar olduğunu; her bir adayın yazdığı sınav metnini teker teker inceleyip ona göre net kelime sayısının tespitini yapıyor, akabinde yaptığı tespitlerin teyidi için sınavı kazananların evrakları bakanlığa gönderilmekteydi, bakanlıkta evraklarında ve sınav metninde eksiklik görmediklerinin göreve başlatılmalarına ilişkin yazıları ilgili sınav komisyonlarına yollamaktaydı.

Teknolojinin süratle gelişme göstermesi, Adalet Bakanlığının yapmış olduğu sınavda da kendisini gösterdi ve son yıllarda, zabıt katipliği sınavının uygulamalı sınavı olan klavye sınavında adayların yazdığı kelimelerin yanlış ve doğru sayısının tespiti için Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanmayan;ancak Adalet Bakanlığı'nın sınav komisyonları tarafından program kullanılmaktadır. Bu program, Adalet Bakanlığı'nın sınav komisyonuna ücretsiz şekilde sunulmaktadır; ama sınava hazırlananlardan bu programı almak isteyenlerden lisans ücreti talep edilmektedir. Zabıt katipliği sınavına hazırlanan adaylar, sınav esnasında nasıl bir program ile yazı yazacaklarını bilmedikleri için sınavda kullandırılan programın nasıl olduğunu araştırmakta olup, kullanılan programa lisans ücreti ödeyerek erişim sağlayabilmektedir. Dolaysıyla, Adalet Bakanlığı'nın yaptığı sınavın programını başkaları hazırlamaktadır. Sınava hazırlanıp da maddi durumu iyi olmayan kişilerin de olduğu yadsınamaz gerçektir. Bu bağlamda, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından çok daha işlevsel ve tüm adayların erişmesi için ücretsiz program hazırlanabilir.

Adalet Bakanlığı, UYAP gibi muhteşem bilişim sisteminin hazırlanmasını sağlamıştır ve UYAP Bilişim Sistemi ise muhtelif ödüllere konu olmuştur. Zabıt katipliği sınavında kullanılan programın da hazırlanarak tüm komisyonlarda kullanılmasının sağlanması, hatta sınava hazırlanacak tüm adaylara ücretsiz olarak erişimin açılmasına yönelik program geliştirmesi sınav programında birliğin sağlanması bakımından son derece önem arz etmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber