Mali Hizmetler Uzmanlığı İçin Genel Bir Sınav Yapılacak

5436 sayılı Kanunla (800) adet mali hizmetler uzmanı ve (400) adet mali hizmetler uzman yardımcısı kadroları ihdas edilmiş, 2006/10103 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla bu kadroların kamu idarelerine tahsisi yapılmıştı. Kanun uyarınca (400) adet mali hizmetler uzmanı kadrolarına atama yapılmasını sağlamak üzere geçiş sınavı yapılmış, bu sınav sonucunda (300) civarında kadroya atama yapılmış, (100) adet kadroya atama hakkı kazananlar ise taleplerinden vazgeçerek göreve başlamamışlardır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Mayıs 2007 11:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu nedenle, hâlen mevcut (500) civarında mali hizmetler uzmanı kadrosu boş bulunmaktadır. Meclis Genel Kurulunun 24 Nisan tarihli birleşiminde aşağıdaki geçici madde eklenerek, bu kadrolara atama yapılması için merkezi bir sınav daha getirilmiştir.

Buna göre,

1- 31/10/2007 tarihine kadar bir defaya mahsus olmak üzere ÖSYM Başkanlığı bir sınav yapacaktır.

2- Sınava girebilmek için "En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak," gerekmektedir.

3- Aşağıdaki maddede belirtilen birimlerd,e genel idare hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda sınav tarihi itibarıyla toplam en az üç yıl hizmeti bulunanlar sınava alınacaktır. Hizmet süresinin hesabında, sayılan birimler adına tahsis edilmiş kadrolarda fiilen görev yapılan süreler dikkate alınacaktır.

4- Bu madde gereğince malî hizmetler uzmanı kadrolarına atandıktan sonra en az üç yıl süreyle atandıkları idarelerde söz konusu kadrolarda görev yapanlar, kendilerinin isteği ve idarelerinin muvafakati ile başka bir kamu idaresinin aynı unvanlı kadrolarına atanabilecektir.

DÜZENLEME ŞU ŞEKİLDEDİR

MADDE 5 ? 5018 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.
...

GEÇİCİ MADDE 17 ? 22/12/2005 tarihli ve 5436 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinin altıncı fıkrasına göre ihdas edilerek kamu idarelerine tahsis edilen malî hizmetler uzmanı unvanlı boş bulunan kadrolara, ilgili kamu idarelerince talep edilecek sayıyı aşmamak üzere, aşağıda belirtilen şartları taşıyan adaylar arasından 31/10/2007 tarihine kadar bir defaya mahsus olmak üzere Maliye Bakanlığınca, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine veya Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme ve Değerlendirme Merkezine yaptırılacak yazılı sınav ve yerleştirme sonucuna göre atama yapılır.

Yapılacak sınava girebilmek ve malî hizmetler uzmanı kadrolarına atanabilmek için;

a) 5436 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinin altıncı fıkrasına göre ihdas edilerek malî hizmetler uzmanı kadrosunun tahsis edildiği kamu idarelerinin;

1) Strateji Geliştirme Başkanlığı, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı, strateji geliştirme ve malî hizmetlere ilişkin hizmetlerin yerine getirildiği müdürlükler, İdarî ve Malî İşler Dairesi Başkanlıkları, İdarî ve Malî İşler Müdürlükleri ile döner sermayeli işletmeler hariç olmak üzere idarelerin muhasebe ve malî hizmetlerinin yerine getirildiği daire başkanlıkları veya müdürlüklerinde,

2) Mülga Araştırma Planlama ve Koordinasyon Kurulu Başkanlıkları, Araştırma Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlıkları ile Araştırma Planlama ve Koordinasyon Müdürlüklerinde,

b) Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü ile Muhasebat Genel Müdürlüğünde, kadroları Maliye Bakanlığına ait olmak kaydıyla döner sermayeli işletmeler dahil olmak üzere muhasebe hizmetleri Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünce yürütülen kamu idarelerinin muhasebe birimlerinde, malmüdürlüklerinin ise vezne ve muhasebe servislerinde,

genel idare hizmetleri sınıfına dahil kadrolarda sınav tarihi itibarıyla toplam en az üç yıl hizmeti bulunmak ve malî hizmetler uzman yardımcılığı giriş sınavına katılabilmek için gerekli öğrenim şartını taşımak gerekir. Hizmet süresinin hesabında sayılan birimler adına tahsis edilmiş kadrolarda fiilen görev yapılan süreler dikkate alınır.

Sınav komisyonunun oluşturulması, sınava katılabilecekler, sınav konuları, sınav ve yerleştirme ile söz konusu kadrolara atama ve atananların eğitimine ilişkin esas ve usûller Maliye Bakanlığınca belirlenir.

5436 sayılı Kanunun geçici 2 nci maddesi ve bu madde gereğince malî hizmetler uzmanı kadrolarına atandıktan sonra en az üç yıl süreyle atandıkları idarelerde söz konusu kadrolarda görev yapanlar, kendilerinin isteği ve idarelerinin muvafakati ile başka bir kamu idaresinin aynı unvanlı kadrolarına atanabilirler.

Bu maddenin uygulanmasına ilişkin olarak ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Maliye Bakanlığı yetkilidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber