Makalesi, FETÖ dergisinde yayımlanan Akademik hırsızları, YÖK'te kim korudu?

Fırat Üniversitesinin, intihal yaptığı gerekçesiyle memuriyetten ihraç ettiği öğretim üyesinin dosyası YÖK'te 4 ay geç görüşülünce dosya zamanaşımına uğradı. Şimdi akademisyenler dosyayı kimin zamanaşımına uğrattığını merak ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Mart 2018 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Makalesi, FETÖ dergisinde yayımlanan Akademik hırsızları, YÖK'te kim korudu?

Haber tam da "tuz kokarsa..." cinsinden. Fırat Üniversitesinde insanların yüzünü kızartacak bir haber geldi sitemize...

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görev yapan bir öğretim üyesi ile ilgili...

Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görev yapan bir öğretim üyesi "akademik hırsızlık/ intihal" yaptığı gerekçesiyle şikayet edilmiştir. Şikayetin gerekçesi ise 2015 yılında FETÖ'nün "akademik" bir dergisinde "akademik hırsızlık/ intihal" olarak değerlendirilen makalenin yayınlanması.

Üniversite, iddiaların doğru olup olmadığını incelemek üzere soruşturma açtırmıştır. Soruşturma neticesinde şikayet edilen öğretim üyesi hakkında Üniversitenin Yüksek Disiplin Kurulu tarafından "memuriyetten ihraç" edilmesi yönünde karar veriliyor. Üniversitenin "memuriyetten ihraç" kararı 2017 yılının ilk çeyreğinde YÖK'e gönderiliyor. Ne oluyorsa YÖK'te oluyor. YÖK, gelen taleple ilgili hiçbir şey yapmadan bekletiyor veya beklettiriliyor. Daha doğrusu dosyanın zaman aşımına uğramasını sağlamak için sümenaltı ediliyor. Dosya zaman aşımına uğratıldıktan sonra, zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle 2017 yılının sonbaharında Üniversiteye geri gönderiliyor. Böylece İlahiyat Fakültesinin sayın öğretim üyesi "aklanmış ve paklanmış" oluyor.

Şikayet konusu makale, FETÖ terör örgütü olarak ilan edildikten sonra 2015 yılında FETÖ'nün sözde akademik dergisinde yayımlanıyor. Hem de yayımlanan makale akademik hırsızlık ürünü....

Bu vahim olayla ilgili YÖK'ün cevaplaması gereken birkaç soru akla gelmektedir:

- Dosyanın zaman aşımına uğratıldığı doğru mudur?

- Dosyayı zaman aşımına uğratanlarla ilgili işlem yapılmış mıdır?

- Sayın öğretim üyesinin aklanması için herhangi bir cemaat, siyaset, yargı, askeri otoritelerden baskı yapılmış mıdır?

- Sayın öğretim üyesinin FETÖ'nün dergisinde hem de 2015 yılında yayınlanmış olması konusunda herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

- Sayın öğretim üyesinin FETÖ'nün dergilerinde yayımlanmış başka makaleleri var mıdır?

Vicdanları yaralayan bu olayla benzer olayların olmaması için YÖK'ün bir an önce önlem alması gerekir. Hele bu hırsızlık ilahiyat fakültesi öğretim üyesi tarafından yapılıyorsa uygulanan cezanın kat kat fazlası olması gerekmez mi?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber