29 Mart tarihli KPDK toplantısında bayram ikramiyesi görüşebilir mi?

Bu yazıda, medyada gündem olan ve 29 Mart tarihli KPDK toplantısında memurlara bayram ikramiyesi konusunun görüşüleceğine dair haberleri irdeliyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Mart 2018 18:00, Son Güncelleme : 28 Mart 2018 16:54
29 Mart tarihli KPDK toplantısında bayram ikramiyesi görüşebilir mi?

Hafta başından bu yana, medyada, KPDK toplantısında, memurlara bayram ikramiyesi konusunun gündeme geleceğine dair haberler yer almaktadır.

KPDK NEDİR?

4688 sayılı Kanunun 21. maddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"Kamu Personeli Danışma Kurulu, kamu görevlileri sendikaları ve konfederasyonları ile kamu idareleri arasında sosyal diyaloğun geliştirilmesi, kamu personel mevzuatının ve kamu yönetimi uygulamalarının değerlendirilmesi, yönetimin daha iyi işleyen bir yapıya kavuşturulması için ortak çalışmalar yürütülmesi, kamu görevlilerinin yönetime katılımının sağlanması ve kamu yönetiminin karşılaştığı sorunlara çözümler geliştirilmesi amacıyla; Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakanın başkanlığında, en çok üyeye sahip üç konfederasyonun genel başkanı ile her bir hizmet kolunda en çok üyeye sahip kamu görevlileri sendikasının başkanı ve Devlet Personel Başkanından oluşur. Kurula gündemde yer alan konulara göre diğer kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri de davet edilebilir. 28 inci maddede belirtilen toplu sözleşme konuları ile kurumsal konular dışında kalan ve kamu personel sistemini ilgilendiren genel nitelikli konular, Kurulda değerlendirilir."

Bu maddeye göre, Kamu Personeli Danışma Kurulu bir danışma kuruludur. Toplu sözleşmedeki gibi mali ve sosyal hakların görüşüp karara bağlandığı bir toplantı değildir.

BAYRAM İKRAMİYESİ KPDK'DA GÖRÜŞELBİLİR Mİ?

Bayram ikramiyesi konusu, 2017 yılı toplu sözleşmelerinde gündeme gelmiştir. Ancak talep reddedilmiştir.

Bayram ikramiyesi konusunun yeniden 2018 yılı KPDK toplantısında ele alınması mümkün değildir. Yukarıda yer verilen maddede de yer aldığı üzere KPDK, taraflar arasında sosyal diyalogun gelişmesi, mevzuata dair konuların değerlendirilmesi ve daha iyi işleyen bir kamu yönetimi için ortak çalışmalar yapılması amacıyla düzenlenmektedir.

MEDYADAKİ TIKLAMAYA YÖNELİK HABERLERE İTİBARE EDİLMEMELİ

4688 sayılı Kanun hükümleri bağlamında, emdyada tıklamaya yönelik olarak yapılan "Bayram ikramiyesi konusu KPDK'da karara bağlanacak" veya "KPDK'dan bayram ikramiyesi müjdesi bekleniyor" türü haberlere itibar edilmemelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber