Çukurambardaki sabotaj olayında ne yapılmalıydı?

Sabah saatlerinde yapılan, Çukurambar vergi dairesindeki patlama sonrasında, sadece özel güvenlik görevlilerinin görevine son verilmesi şeklindeki uygulamanın yanlış olduğunu belirten habere yönelik yeni detaylar tarafımıza ulaştı. Tarafımıza ulaştırılan bilgiye göre, görevine son verilen personel bulunmamakta olup, sadece çalışan memurların özel güvenlik sertifikaları iptal edilmiştir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Nisan 2018 18:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Çukurambardaki sabotaj olayında ne yapılmalıydı?

Çukurambar vergi dairesindeki patlama sonrasında, soruşturma açılmış ve basın yansıyan bilgilere göre, 9 özel güvenlik görevlisinin işine son verilmişti.

Memurlar.net'te bu sabah yapılan değerlendirmede, böyle bir ihmalde muhatabın güvenlik görevlisi değil özel güvenlik şirketi yani kurum olması gerektiğine dikkat çekilmiş ve hatta ihaleyi alan özel güvenlik şirketinin belirli bir süreyle kamudan ihale almasının yasaklanması gerektiği belirtilmişti.

Ancak tarafımıza ulaşan bilgilere göre, sabotaj sırasında görevde olan güvenlik görevlileri "özel" değil "kamu" personelidir. Dolaysıyla bu kişilerin görevine son verilmemiş sadece özel güvenlik komisyonunca sertifikaları iptal edilmiştir.

Bu açıklamaya rağmen yine de muhatap sadece kamu personeli olmamalıdır. Sabah saatlerindeki yazıda da belirtildiği üzere muhatap kurumsal olmalıdır. Yani güvenlik görevlilerinin işlerini usulüne uygun olarak yapmamasından, denetim zaafiyetinden dolayı sadece o işi yapan kamu personeli değil, o kamu personelinden sorumlu şef veya amir ile o şef veya amirden sorumlu daire başkanlığının da görevden el çektirilmesi gerekmektedir.

Bu olayı Soma faciasındaki olayla kıyaslayabiliriz. Orada sadece kusuru olan mühendis veya o madenden sorumlu olan müdür değil şirketin sahibi dahi ceza davasına muhatap olmuştu.

Muhatabımız kurumsal olmadığı sürece, bu sorunlarla her zaman karşılaşılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber