FETÖ'nün, haksız mağduriyetlerden beslenmesini önlemeliyiz

Gazeteci Nedim Şener bugünkü yazısında, FETÖ'cülerin nasıl olup da kendilerini, gerçekten mağdur olmuş kişilerin arasına sıkıştırmaya çalıştığını yazdı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Nisan 2018 15:48, Son Güncelleme : 04 Nisan 2018 16:03
FETÖ'nün, haksız mağduriyetlerden beslenmesini önlemeliyiz

FETÖ, hiçbir ahlaki değeri olmayan günümüzün en tehlikeli örgütü. Hemen her gün bu örgütün geçmişte kurguladığı yeni bir pislik gün yüzüne çıkıyor.

Ancak, FETÖ ile mücadele sırasında, gerçekten mağdur edilmiş başka bir kitle oluşturuldu. Bugün itibariyle 100 bin ihraç var. Bu 100 binin hepsi suçludur veya suçsuzdur demek çok zor bir tespit. Ancak sadece bir morbeyin kumpasında bile 11 bin mağdurun bulunduğu ortaya çıkmıştı. Ailesi de hesaba katıldığında 1 milyona yakın bir kitle OHAL Komisyonundan gelecek habere kitlenmiş durumda. Ama Kurul, yapısı itibariyle çok yavaş çalışıyor. Mağduriyete uğramış kişilere bir adalet borcumuz var ve geç gelen adalet hiçbir zaman adalet olmayacak.

Bu nedenle gerek değerlendirme kriterleri gerekse de yeni bir iade KHK'sıyla, masum insanların özellikle de takipsizlik ve beraat alanların görevlerine geri döndürülmesi gerekiyor.

Aşağıda konunun önemine binaen gazeteci Nedim Şener'in yazısının bir bölümüne yer veriyoruz.

Nedim Şener'in yazısı

En tepede elebaşı Fetullah Gülen'den başlayarak en alttaki öğrencisine kadar kötülüğe kurgulanmış bir örgüt olan Fetullahçı Terör Örgütü, 250 kişinin şehit olmasına, 2.193 kişinin yaralanmasına neden olduğu 15 Temmuz darbe girişiminin ardından şimdi de mağduriyetleri kullanıyor.

Olağanüstü Hal İlanı ile birlikte çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerle birçok kişi kamu görevinden uzaklaştırıldı. Bunların çok büyük bölümü darbeye fiili iştirak edenler dahil terör örgütü ile ilişkili kişilerdi.

Haksız mağduriyetler

Ama arada haksız yere mağdur olduğunu anlatan ve seslerini duyuramayan kitle var. Onlar seslerini duyurmaya çalışınca FETÖ'cüler hemen kendisini araya sokup gerçekten mağdur olanların arkasında kendi suçlarını aklamaya çalışıyor.

Bunun son örneğini FETÖ'nün "mor beyin" isimli kumpas uygulaması üzerinden telefonlarında Bylock kaydı çıkanların mağduriyetlerini ortaya koyan üç bilişim uzmanından birisi olan Tuncay Beşikçi paylaştı. Beşikçi twitter hesabından şu mesajı paylaştı; "Bylock indirip kullanan ve 'belki bulunmaz' diye inceleme umuduyla telefonlarını bana gönderme gafletinde bulunanların dikkatine. Bylock kullandıysanız bir şekilde tespit ediyor ve ilgili savcılığa bildiriyorum. Haberiniz olsun kalabalık etmeyin."

Beraat ve takipsizlik alanlar

Düşünebiliyor musunuz, FETÖ gerçekten mağduriyete uğrayanlara yardımcı olmak isteyen bilişim uzmanlarını bile kullanmak isteyen bir kötülük örgütü.

Bunun yanında örneğin yalnızca sendika üyesi olduğu için KHK ile görevlerinden uzaklaştırılan insanlar da var. Bu nedenle eşi de açığa alınmış. Savcılığa başvurup takipsizlik kararı alınca eşi görevine iade edilmiş ama kendisi hala açıkta ve telefonda çocuğuna ekmek götüremeyen bir baba olarak acısını paylaşıyor. Bunun gibi mahkemeden beraat kararı almış olunlar bir hayli fazla.

Bu durum, FETÖ için de kullanışlı bir alan yaratıyor. O mağduriyetlerin arkasına saklanan FETÖ'yü bu alandan çıkarmak için özellikle takipsizlik ve beraat kararı alanlar görevlerine iade bekliyorlar. Bu hem gerçekten mağduriyete uğramış insanlar için adalet borcu hem de FETÖ ile mücadele için atılması gereken bir adımdır.

Yazının tamamı için tıklayın.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber