Kamu konutları, eğer kurum isterse satılabilecek

Resmi Gazetede yayımlanan tebliğe göre, görev, sıra ve hizmet tahsisli olan kamu konutları, Kurumların talebi üzerine satışa konu edilebilecek. Maliye cebren bir satış yapmayacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Nisan 2018 07:30, Son Güncelleme : 17 Nisan 2018 06:49
Kamu konutları, eğer kurum isterse satılabilecek

05.12.2017 tarihli ve 30261 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7061 sayılı Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 58. ve 123. maddeleri uyarınca, görev, sıra ve hizmet tahsisli olan kamu konutlarının satılmasına imkan tanınmıştı. Tıklayınız.

Maliye Bakanlığı bu satışın nasıl yapılacağına dair 385 sıra numaralı Milli Emlak Genel Tebliğini Resmi Gazetede yayımladı. Tıklayınız.

Yayımlanan Tebliğe göre, görev, sıra ve hizmet tahsisli olan kamu konutlarının satışına Maliye Bakanlığınca değil, kamu kurumlarının kendisi tarafından karar verilecektir. Örneğin TPAO'nun bir görev tahsisli lojmanı var ise bu lojmanın satılıp satılmayacağına Maliye Bakanlığı değil TPAO karar verecektir. Veya Orman Su İşleri Bakanlığının lojmanlarının satışına Maliye Bakanlığı değil, Orman ve Su İşleri Bakanlığı karar verecektir.

Satılmak istenen lojmanlara dair bilgiler, kamu kurumu tarafından Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğünün Milli Emlak Otomasyon Sisteminde (MEOP) bulunan "kamu konutları" modülüne işlenecektir.

İhaleyle ilgili işlemleri Maliye Bakanlığı yürütecektir. Bakanlığın onay vermesinin ardından satış işlemlerini Valilikler (Defterdarlık) yürütecektir.

Kanunda yer aldığı üzere, lojmanda oturanlara öncelikli alım hakkı verilecektir.

Öncelikle kat mülkiyetinin olduğu kamu konutları satılacaktır. Kat mülkiyetinin kurulamadığı binalar bütünüyle satışa konu edilecektir. Öncelikli alım hakkı kat mülkiyetinin kurulabildiği kamu konutları için geçerlidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber