Nakil için, çaresiz bir şekilde Osman Aşkın Bak'ı bekliyorlar

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kredi Yurtlar Kurumuna geçmek isteyenler çaresizce, son imza olan Gençlik Bakanı Osman Aşkın Bak'ı bekliyorlar

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Nisan 2018 00:03, Son Güncelleme : 18 Nisan 2018 11:49
Nakil için, çaresiz bir şekilde Osman Aşkın Bak'ı bekliyorlar

2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun İ cetvelinde şu düzenleme yer aldı:

"Açıktan veya nakil suretiyle; 78 sayılı KHK'nın 5. maddesinin birinci fıkrası kapsamında öğretim üyeleri hariç olmak üzere boş öğretim elemanı kadrolarına 4.000, 190 sayılı KHK'ın ek 7. maddesinin birinci fıkrası kapsamında serbest memur kadrolarına 5.000 olmak üzere, yapılabilecek toplam atama sayısı sınırı 9.000 adettir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne ait serbest memur kadrolarına, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından nakil suretiyle yapılacak atamalar bu sayı sınırlarına tabi tutulmaz. Ayrıca, yükseköğretim kurumlarının boş öğretim elemanı kadrolarına 2016 yılında emeklilik, ölüm, istifa, nakil, eğitimin tamamlanması veya başarısızlık sonucu kurumlarından ayrılan araştırma görevlisi sayısı kadar daha açıktan veya nakil suretiyle atama yapılabilir."

Bu hükme göre, 2017 yılında kamu kurumlarına açıktan ve naklen geçiş için ayrılan toplam sayı 5 bin idi. Ancak üç kamu kurumuna yapılacak nakillerde bu atama sayısı sınırı uygulanmayacaktır. Bu kamu kurumları, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüdür.

Bu izin çerçevesinde bir çok memur nakil imkanı olan Gençlik Bakanlığına başvurdu, Bakanlık başvuruları kabul etti ve karşı kurumlara muvafakat yazıları yazdı. Muvafakat yazıları geldi ama 2017 yılı içinde atama işlemleri tekemmül etmedi yani tamamlanmadı.

2018 yılına geldiğimizde, atama izinlerinin dağılımına dair resmi yazıda şu düzenleme yer aldı:

"c) 2017 yılında verilmiş bulunan atama izinleri dahilinde 31/12/2017 tarihi itibarıyla;
- Naklen atama işlemlerinde, muvafakat talebi söz konusu personelin görev yaptığı kamu idare, kurum veya kuruluşa gönderilmiş olan,
..
ve 2017 yılında sonuçlandırılamayan atama işlemlerinin, 2017 yılında verilmiş bulunan söz konusu atama izinlerinden kullanılması kaydıyLa, ekli (I) sayılı cetvelde belirtilen sayılara bağlı kalınmaksızın, 2018 yılında tamamlanabilmesi,"

Başbakan onaylı bu resmi yazıdaki ifadelere göre, 2017 yılı içinde muvafakat talebi karşı kuruma gönderilmiş ise işlemler 2018 yılı içinde de sonuçlandırılabilecektir.

Ancak, Başbakan onaylı resmi yazıya rağmen, geçen yıl içinde muvafakat talebi karşı kuruma gönderilmiş ve cevabi yazıları gelmiş resmi yazılar Bakan Osman Aşkın Bak'ta imza için beklemektedir.

Nakil için onay bekleyen memurların yazılarını görmek için tıklayınız.

Bir ziyaretçimiz yaşamış olduğumuz sorunu şu şekilde dile getirmektedir:

"Forum bölümündeki arkadaşlar olarak kurumlararası nakil işlemleri 5 - 6 aydır sayın Bakan Osman aşkın BAK'ın son imzasına kalmış halde çaresizce bekliyoruz.
Kurumlarımızdan binbir zorlukla aldığımız muvafakat boşa gidecek diye endişeleniyoruz
GSB KYK için nakil bekleyen biz memurların sesini duyurabilir misiniz?"

Gençlik Bakanı Osman Aşkın Bak'ı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber