Hastane randevularında MHRS kullanımı raporu hazırlandı

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü illere göre MHRS uygulaması oranlarının istatistiki bilgilerini yayımladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Nisan 2018 10:59, Son Güncelleme : 20 Nisan 2018 11:11
Hastane randevularında MHRS kullanımı raporu hazırlandı

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü illere göre MHRS uygulaması oranlarının istatistiki bilgilerini yayımladı.

Yayımlanan rapora göre Türkiye'de MHRS uygulama kapasitesini en yoğun kullanan il Kırklareli, en az kullanan il ise Muş oldu

Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü İstatistik, Analiz, Raporlama ve Stratejik Yönetim Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan analiz şu şekilde:

Ülkemizde 2010 yılından bu yana uygulanmakta olan MHRS' ye vatandaşlarımızın ilgisi her geçen yıl artmış ve artan ilgiye cevap verme gayretlerimiz de katlanarak devam etmiştir. 2017 yılını geride bıraktığımızda 120 milyonun üzerinde randevu hacmine ulaşarak hizmette büyük bir ivme kazandığımızı görmekteyiz. 2017 yılında polikliniklerde muayene olan her üç vatandaşımızdan biri randevu alarak muayenelerini olmuştur. 40 binin üzerinde hekimimiz ise polikliniklerde randevulu hizmet vermiştir.

Sağlık tesislerimizde MHRS'nin uygulamadaki başarısını artırarak, daha ferah ve sakin ortamlarda sağlık hizmeti sunabilmeyi, vatandaşlarımız ve sağlık çalışanlarımız nezdinde memnuniyeti artırmayı, hizmet sunumu kalitesiyle Dünya'da örnek model olmayı hedeflemekteyiz. Bu doğrultuda hizmetleri etkin ve verimli kılmak adına 2017 yılında MHRS kullanım durumu başta çağrı istatistikleri, kapasite ve doluluk oranları olmak üzere genel olarak ve il/hastane düzeyinde analiz edilerek bu çalışma hazırlanmıştır.

MHRS Hizmet raporu için Tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber