İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Garson'un mağdur ettiği 9103 polis memuru unutuldu mu?

Emniyet Genel Müdürlüğü, Garson kod adlı FETÖ itirafçısının verdiği CD'de isimleri belirli kodlarla gösterilen 9103 kişiyi açığa almıştı. Ancak 1 yıl geçmesine rağmen açığa alınan 9103 kişiyle ilgili araştırma sonuçları nihayete eremedi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Nisan 2018 10:06, Son Güncelleme : 03 Haziran 2020 13:33
Garson'un mağdur ettiği 9103 polis memuru unutuldu mu?

Garson kod adlı FETÖ itirafçısı bundan tam bir yıl önce Emniyet'e giderek elindeki SD kartı belge olarak sunmuştu.

Bu SD kartta 200 binin üzerinden polisin bilgisi yer alıyordu ve her bir polisin karşısında EA, HK gibi kodlar yer alıyordu.

Garson kod adlı şahıs Savcılığa verdiği ifadede bu kodların ne anlama geldiğini bilmediğini ifade etmiştir.

Ama Emniyet Genel Müdürlüğü dönemin şartları ve hassasiyeti nedeniyle, bir şüpheye binaen 9103 personelini açığa almıştır.

9103 personelin 23'ü daha sonra yan bağlantılar belirlendiği için KHK ile ihraç edildi. 300 personelin ise başka itiraflar da isimleri geçtiği için ifadesi alındı.

Ancak bunun dışında başkaca bir işlem yapılmadı.

Haklarında, dershane, okul, dernek, gazete gibi ikinci bir yan tespit bulunmayan 9103 polis memurları, Devletine güvenerek bugüne kadar sessiz bir şekilde soruşturmaların tamamlanmasını bekledi.

Ancak aradan tam bir yıl geçmiştir. Neredeyse tümü evinde bekleyen bu polis memurları arasında 17-25 darbesi, 15 Temmuz darbesinde üstlendikleri görevlerden dolayı ödül alanlar var.

Yine bu polis memurları arasında, Güneydoğu'da PKK'nın başlattığı Hendek operasyonlarında görev alarak bu aziz vatanı koruyanlar bulunuyor.

Açıkçası yaşananlar, Emniyet Genel Müdürlüğünün iş yoğunluğu nedeniyle bu personeli unuttuğunu göstermektedir.

FETÖ damgası yiyerek evinde bekleyen polis memurlarının tek isteği, yaşadıkları psikolojisinin empati yapılarak anlaşılmasıdır.

Takdiri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bırakıyoruz.

İŞTE AÇIĞA ALINAN BAZI POLİSLERİN MEMURLAR.NET'E YAZDIKLARI

- Mrb iyi günler #26nisanfetökumpası ile 2017 de açığa alındık. 12 aydır bir allah kulu arayıp sormadı gel kardeşim hesap ver diye!! 15 temmuzda ve hendek operasyonlarındaki görevlerimiz nedeniyle ödüllendirildim.2015 misyon sınavını kazandım.2016 Aralık ayında bizzat CB nımız @RT_Erdogan ın imzaladığı kararname ile gittiğim görevden açığa alındım (mit ve emniyet soruşturması sonrası) ... Ve 12 ay.. Detay yazacak çok konu var. İsteğim masum polisler göreve iade edilsin. Sizlerinde bu konuda yarın için bir yazı yazmanız masum.insanalra destek vermenizi bekliyoruz sesimizi devlet büyüklerimiz e iletmek adına yardımcı olmanızı temenni ediyoruz

- 26 Nisan 2017 de feto iltisakı sebebiyle bakanlık makamı kararıyla açığa alındık.1 yıldır açıkta bekletiliyoruz.Bu gruptan 20 kişi ihraç edildi ve çok sayıda polisin ifadesi alındı.(300)9 bin 103 kişilik listenin yüzde 90'ı hiçbir yapının değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin polisleridir.Gerek PKK'yla gerekse 15 Temmuzda canı pahasına her türlü fedakarlık göstermişlerdir.İçimizde gaziler var şehit ailesi olanlar var.Bilmiyorum artık biz fetocu olmadığımızı göstermek için ne yapmalıyız?!Zorla bi takım karanlık odaklarca feto potasına konulmaya çalışılıyoruz.Memurlarnet sizden destek bekliyor, yarın için haber olmak, gündem olmak istiyoruz.Bu haklı mücadelemizde yanımızda olduğunuz için şimdiden teşekkür ederiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber