Orman muhafaza memuru ve mühendisi alımına yeniden sözlü sınav şartı...

Orman Genel Müdürlüğü, yönetmelikle getirilen düzenlemelerin iptal olması üzerine, Orman muhafaza memuru ve Orman Mühendisi alımı için Kanuni düzenlemeyle sözlü sınav yapma yetkisi aldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 28 Nisan 2018 15:11, Son Güncelleme : 28 Nisan 2018 15:14
Orman muhafaza memuru ve mühendisi alımına yeniden sözlü sınav şartı...

28 Nisan 2018 tarihli Resmi Gazetede, düzenleme yapılan konulardan birisi de Orman muhafaza memuru ve orman mühendisi alımıdır.

7139 sayılı Kanunla, 3234 sayılı Orman Genel Müdürlüğü teşkilat kanununa eklenen hüküm şu şekildedir:

"MADDE 34- 3234 sayılı Orman Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında Kanuna aşağıdaki ek madde eklenmiştir.

"EK MADDE 1- Orman muhafaza memuru ve orman mühendisi olarak atanacaklar, ilgili mevzuatı uyarınca yapılan merkezi sınav sonucuna göre, atanacak kadro sayısının dört katına kadar çağrılacak adaylar arasından sınav komisyonlarınca yapılacak sözlü ve uygulamalı sınav sonucuna göre belirlenir. Bu maddenin uygulanması ile ilgili usul ve esaslar Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürürlüğe konulan yönetmelikle belirlenir."

DEĞERLENDİRME

Orman Genel Müdürlüğü daha önce sözlü sınavı yönetmelikle yürürlüğe koymuştu. Yönetmelikle yürürlüğe konulan düzenlemelerin iptal olması üzerine kanunla yeni bir düzenleme getirilmiştir.

Buna göre, Orman muhafaza memuru ve orman mühendisi alımlarında KPSS puanına ilave olarak sözlü ve uygulamalı sınav sonucu yapılabilecektir.

Ancak Kanunda, sözlü sınav yapılırken herhangi bir kayıt tutulmayacağına dair bir hüküm konulmamıştır. Bu nedenle orman muhafaza memuru ve mühendisi alımı için sözlü sınav yapılırken sesli ve görüntülü kayıt alınmalıdır. Alınmaması halinde adayların bu eksikliğe dava açarak uğradıkları haksızlıkları dava etmesi mümkündür.

İlgili Kanun düzenlemesi için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber