Sağlık personeli, mehil müddeti döneminde, ek ödeme alabilir mi?

Sağlık Bakanlığına bağlı kurumlarda çalışan personel, mehil müddeti süresi içinde ek ödeme alabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Mayıs 2018 00:02, Son Güncelleme : 03 Mayıs 2018 17:48
Sağlık personeli, mehil müddeti döneminde, ek ödeme alabilir mi?

SORU: iyi günler, iyi çalışmalar. Sorduğum mutemetlerden bir cevap alamadığım için siz danışmak istedim.
12 mart 2018 günü çalışmakta olduğum hastaneden ayrılışımı yaptım. 14 gün mehil müddetini kullandım ve 26 mart 2018 günü yeni hastanemde başlayış yaptım. ne eski kurumum 12 günlük ne de yeni kurumum 6 günlük ek ödeme ücretimi yatırdı. yatırması gerekiyor mu onu da bilmiyorum. mehil müddeti kullandığım için mi bir ödeme yapılmadı? ek ödeme yönetmeliğine baktım ama pek bir şey anlayamadım. bu arada mesleki kadrom sosyal çalışmacı. yardımcı olursanız mutlu olurum. iyi çalışmalar..

CEVAP: 28.11.2014 tarih ve 29189 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Personeline Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 4. maddesinin 1. fıkrasının (a) ve (h) bentleri aşağıdaki şekildedir.
"a) Aktif çalışılan gün katsayısı: O dönem içindeki toplam gün sayısından çalışılmayan günlerin çıkarılması sonucu bulunan çalışılan gün sayısının, o dönem içindeki toplam gün sayısına bölünmesi sonucu bulunan katsayıyı,
h) Çalışılmayan günler: Resmi tatil günleri, nöbet izinleri ve görevin yapılması esnasında meydana gelebilecek yaralanma ve hastalık halinin sağlık raporuyla belgelendirilmesi sonucu kullanılan hastalık izin süreleri hariç olmak üzere tüm çalışılmayan günleri"

Fiilen çalışılmadığı halde çalışılmış gibi kabul edilerek ek ödeme yapılması öngörülen süreler yönetmelikle sınırlandırılmıştır. Örneğin resmi tatil günleri, nöbet izinleri ve görevin yapılması esnasında meydana gelebilecek yaralanma ve hastalık halinin sağlık raporuyla belgelendirilmesi sonucu kullanılan hastalık izin süreleri "çalışılan gün" olarak değerlendirilmektedir.

Yönetmeliğin diğer hükümlerinde de benzer şekilde fiilen çalışılmadığı halde "çalışılan gün" olarak kabul edilecek süreler belirlenmiştir. (Bakanlıkça katılımı zorunlu tutulan eğitimler vb)

Mehil müddetinin "çalışılan gün" olarak kabul edilmesi yönünde bir düzenleme bulunmadığından mehil müddeti kapsamında olan günler için ek ödeme yapılması mümkün değildir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber